Nieuwste schip van Mercy Ships voer zondag door Nederland

De Global Mercy, het nieuwste schip van Mercy Ships, voer zondag via de Westerschelde naar Antwerpen. De komende maanden zal het schip daar worden afgewerkt, zo meldde het AD. Het is het eerste schip van Mercy Ships dat specifiek ontworpen en gemaakt is om als ziekenhuisschip te dienen, meldt de website van Mercy Ships.

De andere schepen zijn schepen die pas later werden omgebouwd tot ziekenhuisschip. De Global Mercy heeft een lengte van 174 meter en is 12 verdiepingen hoog. Er komen 200 ziekenhuisbedden. Ook heeft het schip 6 operatiezalen. Verder bevat het schip een laboratorium, een auditorium en meerdere klaslokalen. Buiten het Amerikaanse leger om, is er niemand die grotere ziekenhuisschepen heeft, aldus het AD.

Hulp in Afrika
De organisatie Mercy Ships biedt gratis hulp in veel landen in Afrika waar armoede heerst. Meer dan 600 vrijwilligers van over de hele wereld varen mee. Vaak zijn het professionals, zoals artsen, leraren, koks en maritiem personeel die hun diensten aanbieden zonder er iets voor terug te vragen.

In Antwerpen voeren zondag vier rondvaartboten met bijna 1000 mensen de Global Mercy tegemoet. Als het schip in Antwerpen helemaal afgewerkt, zal het doorvaren naar Senegal. Dakar zal dan de eerste plek zijn waar de Global Mercy medische hulp zal verlenen. Ook zal het schip daar dienen als opleidingscentrum.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen