Nigeriaanse dominee die 8 maanden vastgehouden werd door Boko Haram-extremisten is vrijgelaten

Eerwaarde Polycarp Zango van de Church of Christ in Nations (COCIN) is door zijn ontvoerders vrijgelaten nadat hij sinds 19 oktober 2020 gevangen werd gehouden, zo meldt CBN News. Dankzij de inspanningen van ambassadeur Ummu Kalthum Muhammad, voorzitter en oprichter van Kalthum Foundation for Peace, werd de pastor bevrijd uit de handen van Boko Haram-opstandelingen.

In november werd een video uitgebracht waarin Zango om hulp smeekt:

“Op maandag 19 oktober 2020 was ik op reis naar Gombe voor een kerkconferentie toen we de gewapende mannen van het kalifaat tegenkwamen die me onderweg gevangennamen, en op dit moment ben ik bij hen”, aldus de pastor. ‘Ze hebben ook twee christelijke vrouwen gevangengenomen die ook hier bij mij zijn. Ik doe een beroep op u allen al het mogelijke te doen om onze vrijlating uit gevangenschap te bewerkstelligen.”

Bulama Mohammed, uitvoerend directeur van de niet-gouvernementele organisatie, zei dat er sinds januari pogingen zijn ondernomen om Zango en de anderen te bevrijden. Mohammed gaf ook aan dat er geen losgeld was betaald om de pastor te bevrijden.

“Voor zover ik weet, is er geen losgeld betaald om de predikant vrij te krijgen. Ik kan alleen maar zeggen dat de John Pofi Foundation KFP heeft aangemoedigd en zelfs onder druk heeft gezet om de dominee vrij te krijgen omdat hij ernstig ziek was”, zei Mohammed.

Vervolging West-Afrika

Het geweld tegen christenen in West-Afrika is dit jaar toegenomen en lijkt niet te stoppen. Deze gewapende mannen zijn vaak radicale moslims die zich richten op christenen in hun meedogenloze aanvallen op dorpen in het West-Afrikaanse land.

“Nigeria staat tweede op de world watch list als het aankomt op het aantal christenen dat wordt vermoordt vanwege hun geloof.”

Nigeria staat op de 9e plaats op Open Doors’ 2021 World Watch List van landen waar christenen het meest worden vervolgd, maar op de tweede plaats in het aantal christenen dat wordt vermoord vanwege hun geloof. 

Lees hier het oorspronkelijke artikel van CBN News.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen