NPO zendt 11e editie uit van ‘The Passion’: een terugblik

Het is inmiddels traditie, gisteravond werd alweer de 11e editie van ‘The Passion’ uitgezonden. De immens populaire, moderne vertolking van het Paasverhaal vond deze keer plaats in Roermond. Het thema van ‘The Passion’ was dit jaar: ‘Ik ben er voor jou.’ De avond werd gepresenteerd door Humberto Tan en werd door 4.285.000 mensen bekeken.

In de opening staat hij stil bij het thema. Humberto: “Ik ben er voor jou. Een optimistisch, positief thema voor deze 11e versie. We zeggen het heel makkelijk; ik ben er voor jou. Maar wat als het ons wat kost? Ben je er dan nog steeds? Wat als het welzijn van een ander botst met je eigen belangen? Pas als het moeilijk wordt blijkt wat de belofte ‘ik ben er voor jou’ waard is. Dat is nu zo en vanavond gaan we zien dat dit 2000 jaar geleden ook al zo was.”

“In deze bijna apocalyptische tijd is de kracht van het bijbelse verhaal alleen maar groter.”

Hij vervolgt: “In deze bijna apocalyptische tijd de kracht van het Bijbelse verhaal alleen maar groter want het is het verhaal van wederopstanding, van hoop en van liefde. Als we op dit moment ergens behoefte aan hebben is dat het wel.”

Ik ben er voor jou

Jezus werd dit jaar vertolkt door musicalster Freek Bartels. De muzikale vertelling van het verhaal werd aangevuld met video’s van mensen die een boodschap voor familie of vrienden delen rondom het thema. Zoals ieder jaar wordt ook weer het kruis gedragen door de stad, hoewel deze keer met minder toeschouwers.

Humberto sluit de avond af met de volgende overdenking: “In het Bijbelse verhaal staat dat God zoveel van de mensen houdt dat Hij heel dichtbij ze wil zijn. Zo dichtbij dat Hij zelf mens werd, een mens die wij nu kennen als Jezus. Misschien is dat wel het ultieme ‘ik ben er voor jou’.”

“Jezus wist heel goed wat mensen doormaken en dat mensen foute keuzes kunnen maken. Zijn antwoord daarop was: ik vergeef je.”

“Jezus heeft elke denkbare menselijke emotie ervaren. Liefde, vriendschap blijdschap, maar ook pijn, angst en diepe eenzaamheid. Hij snapte dus heel goed wat mensen doormaken. Hij wist ook heel goed dat mensen foute keuzes kunnen maken en Zijn antwoord daarop was: Ik vergeef je. Ik ben er nog steeds voor jou. Hij ging zelfs zo ver dat Hij daarvoor wilde sterven en dat Hij precies na drie dagen opstond uit de dood. Het verhaal van ‘The Passion’ daagt ons uit in de voetsporen van Jezus te stappen.”

Bekijk de uitzending hier terug: https://www.npostart.nl/the-passion/01-04-2021/KN_1725777

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen