Nu gaat het echt gebeuren!

Wat leven we in een bijzondere tijd. Toen het allemaal net begon in maart kreeg ik een bepaald enthousiasme over me en ik zei tegen Peter: ‘Nu gaat het echt gebeuren!’ Ik doelde op de laatste periode voordat Jezus terugkomt. Zolang ik hier op aarde leef wordt er over gesproken, maar ik merkte er nog niet zoveel van. Dat is sinds maart wel veranderd. Hoe wonderlijk dat we nét voor de lockdown His Home Base hadden gekocht. 

Meer aan de hand
We merken allemaal dat er meer aan de hand is dan alleen een pandemie, dan verkiezingsgedoe en machtstrijd. En iedereen leeft zich in, zoekt en onderzoekt en ik denk dat dat goed is. 

Steeds houd ik de Heer voor ogen
Tegelijkertijd is het een tijd om ontzettend veel bij Jezus te zijn. Een tijd om zijn troon te bouwen door onze lofzangen. Gewoon vanuit onze huiskamers, in onze auto’s en op onze fietsen. De tekst uit Psalm 16:8 die boven ons bed hangt en die we afgelopen week aan onze dochter leerde,  zegt: Steeds houd ik de Heer voor ogen, met hem aan mijn zijde wankel ik niet.

Sterk besluit
En dat vind ik wel een heel sterk besluit van David. Temidden van alle drukte en strijd die er gaande was in Zijn tijd, kwam hij in de stilte en besloot dat wat er ook gebeurt, hij zijn ogen steeds weer op Jezus gericht houdt. En ik denk dat dat ook helpt bij het invullen van onze dag, het kiezen van onze prioriteiten en het communiceren met anderen. Dit laatste is iets wat me afgelopen week ook weer enorm bezighoudt. 

“Terwijl dit juist toch een tijd zou moeten zijn om elkaar rugdekking te geven…”

Hoe wij als broers en zussen met elkaar communiceren
Hoe wij als broers en zussen met elkaar communiceren op social media. In mijn geval zit ik op Facebook en maak ik deel uit van een aantal pagina’s zoals Christelijk Nederland of Christelijk opvoeden. Maar welke pagina ik ook neem, het valt mij de laatste tijd steeds meer op hoe mensen elkaar aanvallen, veroordelen, met bijbelteksten gooien, er is meer verdeeldheid dan ooit. Terwijl dit juist toch een tijd zou moeten zijn om elkaar rugdekking te geven, om schouder aan schouder te staan, om elkaar te zegenen en te ondersteunen, elkaar te bemoedigen en op te bouwen. 

Basishouding
En dan kom ik weer terug bij het geweldig initiatief van de Terugkeer afgelopen september. Wat waren we blij dat ook Nederland daaraan meedeed en ook met His Home Base hebben we tien dagen gevast en gebeden. Samen met miljoenen christenen wereldwijd hebben we ons verootmoedigd voor God naar aanleiding van het krachtige gedeelte uit 2 Kronieken 7: Als mijn volk zich vernedert voor mij en bidt, dan zal Ik horen en genadig zijn. Dat is natuurlijk niet iets voor tien dagen, maar laat dat onze basishouding zijn in de tijd waarin we leven. 

“En laten we elkaar de genade geven die we van God verlangen om zo schouder aan schouder steeds de Heer voor ogen te houden”

Verootmoedigen
Laten we ons verootmoedigen, ons vernederen en bidden. En laten we elkaar de genade geven die we van God verlangen om zo schouder aan schouder steeds de Heer voor ogen te houden zodat we niet wankelen maar stevig blijven staan!

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen