Ogenda bidt telefonisch voor mensen via S.O.S. gebed: “Ze ervaren dat bidden helpt”

Veel mensen zitten met zorgen en problemen thuis vanwege de coronacrisis en zouden gebaat zijn bij gebed. Reden voor Ogenda Adolphin om het platform S.O.S. gebed op te richten. Via dit platform kun je je gegevens achterlaten en word je gebeld door Ogenda, of een andere vrijwilliger. “Een vrouw vroeg meteen of ze elke week gebed kan ontvangen”, vertelt Ogenda. Ze benadrukt dat S.O.S. gebed niet alleen voor ongelovigen is, maar zeker ook voor christenen die behoefte hebben aan gebed.


Ogenda vertelt hoe het idee ontstond. “Ik dacht de hele tijd: wat gebeurt er veel in deze corona-tijd, kunnen we als christenen niet nog meer doen om mensen te bereiken? Ik voelde een sterke noodzaak om mensen te bereiken die angstig thuiszitten.”

“Ik dacht: ‘Mensen hebben gebed nodig! Ze zitten hier echt op te wachten.'”

“Mensen hebben enorm veel angst, ook hoor je berichten van meer kindermishandeling. Ik dacht: ‘Mensen hebben gebed nodig! Ze zitten hier echt op te wachten.'”

S.O.S. gebed
Uiteindelijk kwam het idee van S.O.S. gebed bij Ogenda naar boven. Ze weet de precieze aanleiding om dit op te zetten. “Ik was het tv-programma Jinek aan het kijken en daar werd een voorganger belachelijk gemaakt omdat hij gelooft dat God geneest van corona. Ik dacht: ‘Wat rot’. Misschien kunnen mensen een beetje doorslaan, maar dat neemt niet weg dat God echt is en dat Hij gebeden daadwerkelijk verhoort. Ik werd er wel door gemotiveerd om ook voor mensen te gaan bidden.”

Het concept is simpel. Via de site van S.O.S. gebed kun je een formulier invullen, waarbij je je naam, mailadres en telefoonnummer achterlaat. Tevens vul je in wanneer je gebed wilt ontvangen en waar je gebed voor nodig hebt. Vervolgens word je dan gebeld door een teamlid van S.O.S gebed. Als je bellen te spannend vindt, kun je ook communiceren via WhatsApp.

S.O.S. gebed bestaat sinds enkele weken, dus het is nog relatief onbekend. Desondanks komen er vanaf het begin al redelijk wat gebedsverzoeken binnen. Ogenda is daar erg blij mee.

“Dit is een geweldige kans om te laten zien dat God leeft. Mensen die misschien niet geloofden, zien nu letterlijk hun gebeden verhoord worden. Dat maakt hen open voor God zelf. Ook geeft het een mooi beeld van wie God is, namelijk een Persoon die je niet in de steek laat. Hij verhoort graag gebeden.”

“Dit is een geweldige kans om te laten zien dat God leeft. Mensen die misschien niet geloofden, zien nu letterlijk hun gebeden verhoord worden.”

Open kanaal
Ogenda doet het werk in alle relaxtheid, zegt ze. “Ik ga ervan uit dat de Heilige Geest het gesprek overneemt en Zijn werk doet. Ik ben een open kanaal, zodat God kan doen wat Hij wil doen. Dat vind ik enorm mooi.”

“Eén van de leukste gesprekken die ik heb gehad, is met een vrouw die me meteen vroeg of ik haar elke week kan bellen. Ze zei: ‘Ik ben angstig, ik weet niet wat er met de wereld gaat gebeuren, ik maak me zorgen over de toekomst.’ Ook had ze moeite met haar gezin. Haar middelste kind maakte veel problemen mee. Het was kortom een lastige situatie. Toen mocht ik voor haar bidden, ook voor genezing en herstel, wat nodig was.”

“Ik geloof dat God een grote roeping heeft voor hen. Het is dan mooi om elke week in gebed naast hen te staan en hen te supporten.”

“Ik geloof dat God een grote roeping heeft voor hen. Het is dan mooi om elke week in gebed naast hen te staan en hen te supporten.”


Heilige Geest
Ogenda vertelt dat ze bij elk gebed volledig vertrouwt op de Heilige Geest. “Van tevoren vraag ik Hem ook om te spreken over de persoon die ik ga bellen. Soms voel ik sterk dat niet ik, maar iemand anders een persoon moet bellen. Verder vertrouwen we er volledig op dat God de leiding neemt in elk gesprek. Het mooie is dat we Hem zo duidelijk zien werken.” 

Klik hier om in contact te komen met S.O.S. gebed.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen