Omayra loste na zware depressie een schuld van 60.000 euro af: “Ik probeerde altijd mijn tiende te betalen”

Omayra van den Bos is een harde werker die met veel doorzettingsvermogen een mooi beauty-bedrijf heeft opgebouwd. Dit ging echter niet vanzelf. “Op mijn achttiende had ik een schuld van 60.000 euro. Toen heb ik alles aangepakt om geld te verdienen, ik had een overlevingsmentaliteit.” In dit artikel geeft Omayra principes hoe je je bedrijf kunt opzetten en vertelt ze waarom ze niet bang is voor de huidige lockdown, die ook haar bedrijf treft.

Omayra had een moeilijke jeugd. Haar ouders waren gescheiden en ze had veel agressie in zich. Op haar twaalfde stopte ze met school en werd ze depressief. Haar leven leek uitzichtloos en ze lag veel op bed. Rekeningen betaalde ze niet, die liepen enorm op. De incassokosten voor haar ziektekosteverzekering, telefoon en OV liepen in de duizenden euro’s. “Mijn moeder werd helemaal gek van mij. Steeds werd ik uitgeschreven op mijn adres omdat ik teveel schulden had. Dan moest ik een postadres aanvragen bij het Leger des Heils.”

Totdat ze achttien werd en een schuld had van 60.000 euro. Toen besloot ze dat het zo niet verder kon. “Ik moest het gaan oplossen. Ik wilde dat niet doen via de overheid, ik probeerde ook geen kwijtschelding te krijgen. Ik wilde het op eigen kracht uit de weg ruimen.”

Overlevingsmentaliteit
Ze besloot de kleine rekeningen te betalen en voor de overige rekeningen betalingsregelingen aan te vragen. “Dat is een belangrijk principe. Ruim de kleine schulden eerst op, want dat kunnen op den duur ook grote schulden worden. De grote schulden spreidde ik uit in kleine betalingen, via een regeling.”

“Ik kreeg een overlevingsmentaliteit. Ik kocht armbandjes bij de Action en verkocht die door, ik ontwikkelde cursussen.”

“Ik kreeg een overlevingsmentaliteit. Ik kocht armbandjes bij de Action en verkocht die door, ik ontwikkelde cursussen. Op mijn 27 ben ik ook weer teruggegaan naar school. Via MBO 1 ben ik naar MBO 4 gegaan om certificaten te halen. Zo ben ik na hard werken mijn eigen bedrijf begonnen.” Ze zegt erbij: “Ik geloofde altijd in God. Hoe groot mijn problemen ook waren, ik gaf mijn tiende.”

Uiteindelijk heeft ze het bedrijf BeautyGlam opgericht, waarbij ze mensen hun wimpers en wenkbrauwen behandelt. Daarbij heeft ze inmiddels veel vaste klanten die met regelmaat langskomen. “Het mooie is ook dat ik veel meiden tegenkom die met problemen of fysieke klachten zitten. Veel van hen kan ik vervolgens meenemen naar de kerk.”

Succes
Ze geeft wat geheimen achter het succes van haar bedrijf. “Ik ben een enorme doorzetter. Ik stel een plan op en daar ga ik volledig voor. Ook als ik het zat ben en liever wil stoppen, dan zet ik me er overheen. Als je deze houding niet hebt, dan kun je nooit succesvol zijn.”

“Er zijn weleens dagen dat ik de afspraken zo inplan dat ik vrij kan nemen. Dat is wel lekker. Ik weet dat God in al mijn noden voorziet.”

“Naast het feit dat ik een enorme doorzetter ben, betaal ik ook altijd mijn tiende.”

Zo’n tien jaar geleden heeft Omayra zich laten dopen en betrok ze God ook bij haar betalingsachterstanden. “Naast het feit dat ik een enorme doorzetter ben, betaal ik ook altijd mijn tiende. Dat is een geestelijke wet. Hiermee praktiseer je en proclameer je iets. Door dit toe te passen, zit ik nooit zonder geld. Ook niet in die jaren dat ik erg veel afloste.”

Lockdown
Inmiddels is Omayra helemaal schuldvrij. Maar ze heeft inmiddels ook al een buffer opgebouwd om voorbereid te zijn op slechtere tijden. “Ik voelde al aan dat er een moeilijke tijd zou komen. Ik droomde in 2012 ook eens over een crisis als deze. Daarom heb ik daar goed naar gekeken.”

Over de toekomst is Omayra niet bezorgd, ook al moet haar bedrijf tijdens deze lockdown sluiten. “Sowieso blijf ik Gods principes toepassen en ik vertrouw God volledig dat Hij voor mij zorgt. Hij geeft mij rust.”

“Werelds gezien ziet het er niet goed uit, maar ik heb een God die mij vasthoudt.”


“Werelds gezien ziet het er niet goed uit, maar ik heb een God die mij vasthoudt. Zonder Hem trek ik het niet en was ik waarschijnlijk nog steeds depressief. Hij heeft me er allemaal van vrijgezet, daar ben ik enorm dankbaar voor!”

Steun de missie van Revive!
Help onze impact te vergroten!

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen