Omroep Gelderland bij openluchtdienst Nunspeet: “Dit is toch fantastisch?”

Omroep Gelderland was afgelopen zondag aanwezig bij de openluchtdienst in Nunspeet. Daar kwamen 150 man samen en de omroep ging kijken hoe coronaproof het er in Nunspeet aan toeging.

Organisator Johan Meijer vertelt tegen de verslaggever: “We willen graag God aanbidden, vandaar dat we dit hebben opgezet. Het is nu de vierde keer. Veel mensen komen erop af. We houden drie meter afstand van elkaar. We nemen alle regels in acht, dus het is goed te doen.”

Spanning
De verslaggever haalt de spanning aan die dit oproept, vooral omdat veel mensen sterk beperkt worden door de regels. “Ik begrijp het wel, en ik heb er geen eenduidig antwoord op”, vertelt de vrouw van Johan, Gerdine. “Het feit is wel dat we als religieuze groepering een grondwettelijke uitzondering hebben.”

Andere bezoekers reageren en begrijpen de spanning die het geeft wel. Een jongen zegt: “Ik kan me inleven in de mensen die nu niet naar een stadion kunnen, dat is pijnlijk voor hen.”

Desondanks vinden de meesten het noodzakelijk om te blijven samenkomen. Een bezoekster: “Wij kijken ook weleens livestreams op zondag. Maar het meezingen met de worshipband en het aanbidden van God, dat wil je toch gewoon? Dit is toch fantastisch? Ik kijk hier al twee weken naar uit.”

Beluister hier het hele fragment bij Omroep Gelderland terug. Het werd uitgezonden om 08:10.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen