‘Ondergrondse beweging van God bezig in Nederland’, 17 mensen gedoopt in Werkendam

Ondanks de hevige sneeuwval kwamen mensen zondag vanuit veel hoeken in Nederland naar Werkendam gereden om zich te laten dopen bij Frontrunners Ministries. Frontrunners-oprichter Tom de Wal ziet een gigantische geestelijke honger in Nederland. “Er is een hele grote beweging in Nederland die ondergronds samenkomt. Er zijn veel thuissamenkomsten waar mensen gedoopt worden in de badkuip.”

Tom de Wal plaatste zelf een oproep op social media voor mensen die zich willen laten dopen. Hierop kwamen 26 aanmeldingen, waarbij er uiteindelijk 17 mensen de sneeuw trotseerden. “We houden binnenkort nog een doopdienst”, zegt Tom.

De 17 mensen die gedoopt werden, kwamen veelal niet uit de buurt. “Mensen moesten veelal 1,5 tot 2 uur rijden om te komen. Een meisje uit België wilde vijf uur fietsen om zich te laten dopen. Die hebben we maar even opgehaald.” Tom noemt voorbeelden van dopelingen die nieuw waren in het geloof.

“We hebben een online Bijbelschool met in totaal 800 studenten. Sommige mensen fietsen 2,5 uur om naar de school te komen.”

Jezus ontmoeten
Hij wijst erop dat erg veel mensen zoekende zijn en Jezus willen ontmoeten, juist vanwege de crisis waarin ze nu zitten, zegt Tom. “Het grootste probleem is dat kerken nauwelijks open zijn. De meeste kerken maken geen gebruik van hun recht om met dertig man samen te komen. Dat vind ik wel erg, omdat veel mensen juist nu God willen vinden.”

Tom illustreert de honger die hij ziet. “We hebben verschillende Bijbelscholen, zowel fysiek als online, met in totaal 800 studenten. Sommige mensen fietsen 2,5 uur om naar de school te komen. Ze zijn hongerig naar de fundamenten: bekering, waterdoop, vervulling met de Heilige Geest, tongentaal. Dat wordt vaak niet goed neergezet in de kerk, omdat men het ‘ergens in het midden’ wil houden. Terwijl dit onderwijs juist het meeste vrucht draagt.”

Ondergrondse beweging
De pandemie-tijd met de lockdown die daarbij komt, brengt overigens grote ondergrondse bewegingen op de been. “We kennen veel ondernemers en andere gelovigen die nu thuissamenkomsten gestart hebben waar zo’n veertig man bij elkaar komen en waar mensen gedoopt worden in de badkuip.”

“We zien een hele grote beweging in Nederland die ondergronds gaat. Het zijn vaak ondernemers die dit faciliteren, omdat ze een grote honger hebben om God te zien werken in deze tijd.”

“We zien een hele grote beweging in Nederland die ondergronds gaat. Het zijn allerlei mensen die dit faciliteren; ondernemers, zorgverleners, van alles en nog wat. Omdat ze een grote honger hebben om God te zien werken in deze tijd. Ze hebben er echter een groot belang bij dit niet publiek te maken, omdat je zowel de overheid als zelfs veel religieuze christenen tegen je krijgt.”

Binnenkort plaatsen we portretten van deze huissamenkomsten!

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen