Onderwijsinspectie doet onderzoek naar reformatorische school wegens ‘omgang met homo’s’

Minister Slob voor Basis- en Voortgezet onderwijs laat de Onderwijsinspectie onderzoek doen naar de reformatorische Gomarus Scholengemeenschap in Gorinchem. Aanleiding is een NRC-Handelsblad-artikel waarin acht oud-leerlingen vertellen over hun ervaring als homo op deze school.

Volgens de publicatie zouden drie meisjes gedwongen zijn door de school om over hun homoseksuele gevoelens te vertellen aan hun ouders, terwijl ze dat zelf niet wilden. Ze gaven daarbij aan dat ze door de zorgcoördinator zouden zijn opgesloten in een ruimte.

De publicatie leidde tot verontwaardiging bij zowel minister Slob (CU) als bij veel politici. Slob noemt het ‘ontzettend pijnlijk’ en gaat over tot actie. “De inspectie neemt contact op met het bestuur van de school en bekijkt welke acties vanuit haar toezicht noodzakelijk zijn.”

Negatief daglicht
SGP-Kamerlid Roelof Bisschop vindt het een goede zaak dat minister Slob de Onderwijsinspectie een onderzoek laat uitvoeren, meldt het RD. “Dan komt de gehele waarheid boven tafel. Ik hoorde overigens dat de vork anders in de steel zit dan de NRC-publicatie suggereert. Ik heb begrepen dat de leiding van de Gomarus de inspectie zelf ook heeft gevraagd onderzoek in te stellen. Eventueel overweegt de school ook het openbaar ministerie in te schakelen.”

Bisschop betreurt het dat door de publicatie het reformatorisch onderwijs in een negatief daglicht komt te staan. „Dat doet geen recht aan de manier waarop de scholen bezig zijn met het thema sociale veiligheid.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen