Ongenuanceerd

Ik heb zelden zoveel reacties uit het hele land gehad als afgelopen woensdag naar aanleiding van het artikel op Revive over de tijd waarin we leven, over de focus die ik heb en over hoe ik naar vaccinaties kijk. De één is dankbaar dat ik mijn gedachten publiekelijk wil delen omdat ze zich onder christenen soms bijna zondig voelt dat ze een vaccinatie neemt. De ander bedankt me omdat hij het evenwichtig en liefdevol vindt.

Gekwetst
Maar er waren ook andere reacties. Er was iemand die zich gekwetst voelde en iemand anders miste juist het geluid dat we de duivelse plannen moeten ontmaskeren. Het gedeelte waarin ik spreek over een gemiste kans, voelde voor sommigen als een soort oordeel dat we niet bezig mogen zijn om ons te verdiepen in de strategie van de vijand. Ik heb dit niet goed verwoord en was ongenuanceerd.

“Ik ben een bruggenbouwer en ik verlang er zo naar dat we in deze tijd als lichaam van Christus samen staan maar ik realiseer me nu nog meer dat we ook moeten durven aanvaarden dat er verschillen zijn die de verbinding soms lastig maken.”


Durven aanvaarden

Ik heb een sterk verlangen dat de neuzen dezelfde kant op staan: naar Jezus. En met David zeggen dat we in dit alles steeds de Heer voor ogen hebben. Ik heb met mijn antwoorden geprobeerd de verbinding te zoeken in onze Hemelse Vader. Ik ben een bruggenbouwer en ik verlang er zo naar dat we in deze tijd als lichaam van Christus naast elkaar staan maar ik realiseer me nu nog meer dat we ook moeten durven aanvaarden dat er verschillen zijn die de verbinding soms lastig maken. Dat er ruimte mag zijn voor de verschillende emoties die mensen hebben. Die hoeven we niet onder het tafelkleed te vegen, die mogen we delen en bij Jezus brengen.

Ongezond regime
Ik verdiep me zo nu en dan ook in wat er wereldwijd aan de hand is en lees daarbij met zorg over dingen zoals de Grote Reset. Ook ik zie dat er een ongezond regime van controle door de overheid aan het groeien is. God heeft ons allemaal een andere rol gegeven. Het is belangrijk om daarin Zijn stem te verstaan en mee te bewegen met de Heilige Geest. Toch blijf ik erbij dat ik denk dat de nadruk in deze periode mag liggen bij verzoening, vergeving en waar mogelijk vereniging.

“Niemand heeft de complete waarheid in pacht, maar allemaal zoeken we er naarstig naar.”

Geen lichte woorden want het is dan ook geen eenvoudige tijd. Niemand heeft de complete waarheid in pacht, maar allemaal zoeken we er naarstig naar. En we hopen allemaal dat we niet zoals kikkers in de pan worden opgewarmd om er straks niet meer uit te kunnen springen. Ik denk dat we elkaar en onze Almachtige God nu harder nodig hebben dan ooit. Ik reik graag mijn hand naar je uit, of je gevaccineerd bent of niet.

Ons kennen beperkt

“Nu zien wij nog door een spiegel van raadselen maar straks van aangezicht tot aangezicht. Nu is ons kennen nog beperkt maar straks zullen we alles volledig begrijpen”, zegt Paulus in 1 Korinthiërs 13:12. En tot dat moment is aangebroken wil ik mijn tijd en energie stoppen in het zoeken van Gods aangezicht, in het uitdelen van Zijn liefde en in het bouwen van Zijn koninkrijk. Daar ligt mijn focus meer dan dat ik me bezighoud met de strategie van de vijand.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen