Ons geloof opbouwen

Terwijl David zijn psalmen schreef bouwde hij zijn eigen geloof op in de steeds toenemende kennis van Gods grootsheid. “Geen god is u gelijk, Heer, uw daden zijn zonder weerga … U bent groot, u doet wonderen, u alleen bent God” (Psalm 86:8, 10). Volgens David verdwijnen al onze angsten door de kennis van Gods grootsheid.

Hij prijst zoveel verschillende dimensies van de grootsheid van God waardoor ons geloof opgebouwd wordt.

“De HEER is een machtige God, een machtige koning, boven alle goden verheven. Hij houdt in zijn hand de diepten der aarde, de toppen van de bergen behoren hem toe” (Psalm 95:3-4)

“die wonderen doet, hij alleen – eeuwig duurt zijn trouw – die de hemel maakte, met wijsheid – eeuwig duurt zijn trouw – die de aarde uitspreidde, op het water – eeuwig duurt zijn trouw – die de grote lichten maakte – eeuwig duurt zijn trouw – de zon, om te heersen over de dag – eeuwig duurt zijn trouw – maan en sterren, om te heersen over de nacht – eeuwig duurt zijn trouw” (Psalm 136:4-9)

Astronomen vertellen ons dat er niet miljoenen maar miljarden sterrenstelsel in het universum zijn. Ze zijn ontelbaar en onze God heeft ieder van deze stelsels geschapen. Hij kent iedere ster en heeft ze een naam gegeven: “Hij bepaalt het getal van de sterren, hij roept ze alle bij hun naam” (Psalm 147:4).

We kunnen simpelweg bevatten hoeveel wonderen onze God doet. Zijn grootsheid gaat ons bevattingsvermogen te boven!

Bron: Davidwilkerson.nl

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen