Ontdek dat jij een Supermens bent in Christus

Vanaf nu mei is ‘Supermens’ het nieuwe boek van Tom de Wal uitgekomen. Het boek is, net als alle andere boeken van Frontrunners, gratis te bestellen in hun webshop. Het boek Supermens helpt gelovigen om hun bovennatuurlijke identiteit te ontdekken. We zullen je in drie artikelen meenemen in stukjes uit het boek. In dit artikel delen we een stuk van de inleiding met je. Wil je het boek helemaal lezen? Bestel het gratis bij Frontrunners.

Superman of supermens

Bijna ieder kind heeft erover gefantaseerd om een superheld te zijn. Jongens fantaseerden over Superman of Batman, meiden fantaseerden over een vrouwelijke variant zoals Wonderwoman of een toverprinses. Naast Superman zijn er honderden fictieve mannelijke en vrouwelijke superhelden bedacht met allerlei bovennatuurlijke krachten.

Van Batman tot Spiderman, van Wonderwoman tot Catwomen, de lijst is bijna eindeloos. Veel van deze superhelden zijn deels mens en hebben deels een bovennatuurlijke identiteit. Niet alleen kinderen vermaken zich met de verhalen van superhelden. Waar vroeger veel jongeren en volwassenen stripboeken kochten over superhelden, zitten anno 2021 massa’s jongeren en volwassenen in de bioscoop of achter hun tv, te kijken naar de nieuwste spectaculaire films. Vol bewondering aanschouwen ze de superhelden met hun superkrachten.

“Waar vroeger veel jongeren en volwassenen stripboeken kochten over superhelden, zitten anno 2021 massa’s jongeren en volwassenen in de bioscoop of achter hun tv, te kijken naar de nieuwste spectaculaire films.”

Stiekem fantaseren veel mensen zelf over het idee om superkrachten te hebben om anderen daarmee te kunnen helpen. In bijna iedereen zit het verlangen om een ‘superman’ te zijn. Hoeveel mensen ook fantaseren over superhelden en hoe realistisch de films ook lijken, uiteindelijk is het allemaal fictief. Het blijft fantaseren over iets wat er nooit zal zijn… of wel?

Superman
Zo’n tweeduizend jaar geleden liep er op aarde een ‘superman’ rond, of beter gezegd: een supermens. Hij had zowel een bovennatuurlijke als een natuurlijke identiteit. Zijn Naam is Jezus Christus, de Zoon van God. Hij had allerlei bovennatuurlijke krachten, waardoor Hij mensen uit hun problemen kon helpen. Hij was sterker dan de duivel, bekleed met de kracht van de Heilige Geest en de zonde had geen grip op Hem.

Hij wandelde over water te midden van een storm, Hij genas zieken en dreef demonen uit. Ook vermenigvuldigde Hij voedsel voor hongerige mensen en veranderde water in wijn. Hij had bovennatuurlijke wijsheid en kennis, waardoor Hij de gedachten van mensen kende. Jezus maakte zelfs gestorven mensen weer levend. Dat is nog eens een supermens! 

Ondanks dat dit zo’n tweeduizend jaar geleden gebeurde, is het vandaag nog steeds relevant. Jezus verzekerde namelijk dat de mensen die in Hem zouden geloven, in Zijn voetsporen zouden wandelen.

Johannes 14:12 Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: Wie in Mij gelooftzal de werken die Ik doe, ook doen, en hij zal grotere doen dan deze, want Ik ga heen naar Mijn Vader.

Dezelfde wonderen
In bovenstaande tekst zegt Jezus dat wij, de gelovigen, dezelfde wonderen als Hem kunnen doen. Deze belofte van Jezus is met ons natuurlijke verstand niet te begrijpen. Niet alleen bovenstaande uitspraak van Jezus laat onze hersenen kraken. Wat denk je van onderstaande uitspraken van Jezus en Zijn volgelingen?: 

Johannes 17:18 Zoals U Mij in de wereld gezonden hebt, heb ook Ik hen in de wereld gezonden.

Johannes 20:21 […] Zoals de Vader Mij gezonden heeft, zend Ik ook u.

1 Johannes 2:6 Wie zegt in Hem te blijvenmoet ook zelf zo wandelen als Hij gewandeld heeft.

1 Johannes 4:17 […] Want zoals Hij is, zijn ook wij in deze wereld.

Markus 16:17 En hen die geloofd zullen hebben, zullen deze tekenen volgen: in Mijn Naam zullen zij demonen uitdrijven; in vreemde talen zullen zij spreken; 18 slangen zullen zij oppakken; en als zij iets dodelijks zullen drinken, zal het hen beslist niet schaden; op zieken zullen zij de handen leggen en zij zullen gezond worden.

Bovenstaande teksten zijn nogal gedurfde uitspraken van Jezus en Zijn volgelingen. Hoe kunnen ze dat nou zeggen? Dat heeft te maken met Gods geheimenis voor ons, namelijk dat Gods kinderen vandaag de dag nog steeds in dezelfde identiteit en kracht van Christus kunnen stappen. Waarom dit een geheimenis is, hoe we het geheim kunnen ontdekken en kunnen uitleven, leg ik in dit boek uit. We gaan namelijk ontdekken dat God een aanbod heeft voor ieder mens om een ‘supermens te worden met een bovennatuurlijke identiteit en bovennatuurlijke krachten. God heeft namelijk een supermens gecreëerd in Christus. Gods Woord noemt deze supermens een nieuwe schepping, of zoals de Engelse vertalingen zeggen ‘a new creation.’ 

God heeft iets gecreëerd wat er nog nooit eerder was geweest: een mens met een bovennatuurlijke identiteit, waar God zelf met Zijn Heilige Geest in woont.

Nu is het aan ons om te ontdekken hoe we hierin kunnen gaan functioneren. Dit boek gaat je daarbij helpen. De inhoud van dit boek zal je laten nadenken, je soms verbaasd doen staan en misschien zelfs shockeren. Leg het boek dan niet aan de kant, maar lees de (Bijbel)teksten nogmaals en lees en overdenk de Bijbelteksten die erbij staan. Het zal je denken vernieuwen, je leven veranderen en je verder helpen in het plan wat God voor jou heeft.

God heeft iets gecreëerd wat er nog nooit eerder was geweest: een mens met een bovennatuurlijke identiteit, waar God zelf met Zijn Heilige Geest in woont. 

Wil je het boek Supermens gratis bestellen? Klik dan hier: https://frontrunnersministries.nl/shop/boeken/supermens/

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen