Ontploffing bij kerk Krimpen aan den IJssel

De politie heeft dinsdagochtend uitgebreid onderzoek gedaan bij de Mieraskerk in Krimpen aan den IJssel. In de nacht van maandag op dinsdag deed zich bij de kerk een harde knal voor, die vermoedelijk is veroorzaakt door vuurwerk, meldt De Telegraaf.

De kerk is aan de voorkant beschadigd. Ook is er een lamp kapot. Twee mensen zijn dinsdagochtend bezig om de schade op te ruimen. Er staan ook agenten bij de kerk.

Hulpkoster Leendert en kerkganger Allart zijn geschokt door de schade aan hun kerk. “Dit is echt verschrikkelijk. Dit heeft naar alle waarschijnlijkheid te maken met alles wat er zondag is gebeurd.”

Excuses
De Mieraskerk kwam afgelopen zondag in het nieuws omdat een verslaggever van RTV-Rijnmond klappen kreeg toen hij verslag deed van de honderden kerkgangers die bij elkaar kwamen. Een 43-jarige man uit Krimpen aan den IJssel is daarvoor aangehouden. Hij is weer vrijgelaten en moet zich op een later moment verantwoorden bij de officier van justitie.

De kerkenraad van de Oud Gereformeerde Gemeente in Krimpen aan den IJssel heeft maandag excuses aangeboden voor het incident bij de kerk. “Na wekenlange oplopende spanningen stond zondagmorgen de pers opnieuw voor de ingang van de kerk en ontstond de u welbekende commotie. Als kerkenraad betreuren we het incident wat buiten het kerkgebouw heeft plaatsgevonden. Dit had niet mogen gebeuren”, aldus de kerkenraad.

Urk
Ook in de Sionkerk in Urk kwamen zondag veel kerkgangers samen. Daar werden een verslaggever en een cameraman van PowNed belaagd door twee jongeren. Deze jongeren werden lange tijd bestempeld als kerkgangers, maar dat blijkt onjuist, liet een ouderling van de kerk weten. “Deze mannen zijn geen onderdeel van onze gemeente.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen