Al meer dan 200 mensen namen in oktober Jezus aan op Amsterdamse straat

Terwijl Nederland weer in een gedeeltelijke lockdown zit en de angst en onzekerheid voor de toekomst toeneemt, ziet men bij River Church Amsterdam een toegenomen honger naar God op straat. Pastor David Gasser vertelt: “In de afgelopen maand hebben al meer dan 200 mensen Jezus uitgenodigd in hun leven door een zondaarsgebed te bidden.”

De River is een actieve, evangeliserende kerk in Amsterdam. Ze gebruiken onder meer een script, waarbij ze mensen door middel van Bijbelteksten laten zien waarom we Jezus urgent nodig hebben om verlost te worden van ons oude leven dat tot de dood leidt, om een nieuw eeuwig leven in Jezus te ontvangen. Meer dan 200 mensen wilden graag een keuze maken voor Jezus.

Openheid
Gasser ziet een grote openheid. “We merken dat de crisis mensen nog veel opener maakt om het evangelie aan te horen en gebed te ontvangen. Dezelfde honger ervoeren we in maart en april, toen de crisis ook toesloeg. Je merkt hoe mensen gegrepen worden door angst. Evangeliseren in deze tijd is echt fantastisch.” 

“We merken dat de crisis mensen nog veel opener maakt om het evangelie aan te horen en gebed te ontvangen.”

Het is niet moeilijk om dit corona-proof te doen, benadrukt David. “Natuurlijk gebruiken we wijsheid en leggen we geen handen op mensen. Behalve als ze dat echt willen. Maar in de Geest is er geen afstand. God kan mensen ook aanraken als we twee meter van hen afstaan.”

De River gaat elke zaterdag de straat met een team van minimaal vijftien mensen. Hierbij haken ook veel nieuwe mensen aan die getraind worden en mensen over Jezus vertellen. 

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen