Op de De Betteld in Zelhem stromen donaties binnen voor jonge vluchtelingen: ‘Dit is echt heel bijzonder’

Ingrid Vossegat uit Zelhem ziet talloze jonge vluchtelingen door haar straat lopen op slippers en korte broek en denkt bij haar zelf, ‘dit kan niet zo langer’. Ze start een inzamelingsactie en vraagt de mensen in haar buurt voor donaties. Het resultaat is overweldigend! Aanhangers vol spullen worden gedoneerd voor de jonge vluchtelingen die tijdelijk verblijven op het terrein van de Betteld, bericht omroep Gelderland.

Ze zijn er heel blij mee!
Na de oproep in de buurt van Ingrid, plaatste haar dochter Janneke ook op Facebook een oproep. “Toen stroomden de spullen binnen”. De vluchtelingen, in de leeftijd van 14 tot 17 jaar, verblijven tot en met eind maart in één van de groepslocaties op het campingterrein. De jongeren konden hun ogen niet geloven toen ze recent twee setjes kleding en schoenen mochten uitzoeken uit de verzameling van donaties.

Aanhangwagens vol!
‘Overweldigend’ vindt men de steun voor de jonge vluchtelingen bij het het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Angelique Kerkhof van het COA: “Hier hadden we geen rekening mee gehouden. Dit is echt heel bijzonder. De aanhangwagens, ik overdrijf niet, bleven maar aanrijden met spullen voor de jongeren”.

Klik hier voor het volledige artikel.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen