Op de proef gesteld

Vandaag neem ik jullie graag even mee terug in de tijd. Ik was nog maar een jonge vrouw met een kleine peuter. Getrouwd met mijn jeugdliefde die ik had leren kennen op de bijbelschool. Samen dienden we de Heer met muziek, spreken en jeugdwerk. Maar toen kwam één van de dieptepunten van mijn leven. Al heb ik vanaf klein meisje een diep vertrouwen in God, nu werd dat vertrouwen enorm op de proef gesteld. Mijn man had mij verlaten. Ik wist niet zo goed hoe verder te gaan en zingen of bidden lukte me niet. 

Zijn vertrouwen in God hielp mij vertrouwen op God
Er was in die periode maar een liedje uit Opwekking dat ik keer op keer keer zong. Onder tranen en in diepe droefheid. “Ik vertrouw op U.”  Jaren later, inmiddels getrouwd met Peter van Essen, ontdekte ik dat hij dit lied had geschreven. Dit raakte me diep. Peter hielp mij in mijn verdriet en verlies voordat hij mij persoonlijk kende en ik zijn vrouw mocht zijn. Zijn vertrouwen in God hielp mij vertrouwen op God. 

“Er is geen verdriet, pijn of wanhoop te groot of God kan het aanraken en genezen.”

Keuze om bij God te schuilen
Als ik vandaag kijk naar wat er gebeurt in de levens van mensen om mij heen en wereldwijd, niet alleen door de coronapandemie maar ook door andere moeites, ziektes of eenzaamheid, dan wil ik vandaag dit lied meegeven. Peter beschrijft hier met weinig woorden zijn vertrouwen in God, zijn hoop op God en zijn keuze om bij God te schuilen.

Hoop op de Eeuwige
Afgelopen jaar mochten we Peter verrassen met zijn 60e verjaardag door met verschillende artiesten zijn liedjes opnieuw op te nemen op een album speciaal voor hem gemaakt. Het kon natuurlijk niet anders dan dat dit lied door onze dochter en mijzelf werd gezongen. Want wat er ook gebeurt in ons leven, we blijven vertrouwen op God. Onze hoop is niet op aardse dingen maar onze hoop is op de Eeuwige en de eeuwigheid. Er is geen verdriet, pijn of wanhoop te groot of God kan het aanraken en genezen. 

Ik vertrouw op U
Hierbij de eenvoudige woorden van het liedje met een link naar de opname van mijn dochter en mij. hopelijk mag ons vertrouwen u helpen vertrouwen.

Ik vertrouw op U, o God
U geneest mijn ziel, o God
Mijn hoop is op U, de Heer
Die de hemel en aarde gemaakt heeft
Mijn hoop is op U
Mijn schepper, mijn rots en mijn heil
Ik vertrouw op U, o God
Heer, ik schuil bij U
Ik schuil heel dicht bij U

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen