Open Doors roept op tot gebed voor ontvoerde kerkgangers in Nigeria

Opnieuw zijn er terreuraanslagen gepleegd tegen kerken in Nigeria, meldt Open Doors op Facebook. Er zouden tenminste drie doden zijn gevallen bij aanslagen op drie kerken in de plaats Kajuru in het noorden van Nigeria. Ook zijn er zo’n dertig kerkgangers ontvoerd.

De kerken die doelwit waren, zijn twee katholieke kerken en de Maranatha-baptistengemeente in het dorp Rubu. De daders kwamen gewapend het dorp binnen op motorfietsen. Ze vielen de kerken aan toen de diensten net begonnen waren. De christenen probeerden alle kanten op te vluchten.

Volgens Open Doors is het “de zoveelste aanslag op de kerken in een reeks deze maand”. De deelstaatregering geeft aan dat het ‘terroristen en bandieten’ zijn die het geweld plegen, maar Open Doors laat weten dat haar veldpartners zeggen te geloven dat de etnische Fulani achter het geweld zit. “Zij zaaien angst door ontvoering en verkrachting, beroven huizen en verdrijving de lokale bevolking van hun land en uiteindelijk uit het gebied.”

Bidden
Open Doors roept op tot gebed: “We vragen je om vurig te bidden voor de nabestaanden en de ontvoerde kerkgangers. Bid dat ze in deze omstandigheden ondanks alles Gods vrede ervaren.”

Het geweld tegen dorpelingen in Nigeria door de Fulani is niet nieuw. Vorig jaar berichtten we al over gewelduitbarstingen tegen de dorpelingen. Bid voor een doorbraak in deze situatie.

Foto: Open Doors

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen