Openluchtbijeenkomsten Vriezenveen gaan door in de winter: “We gaan grote feesttenten huren”

In Vriezenveen en omstreken komen al wekenlang honderden mensen samen in de openlucht om daar – over kerkmuren heen – God te aanbidden. Maar hoe gaat dat verder als de temperaturen dalen en het minder zonnig is? Richard Grevelink: “God heeft hier zo duidelijk over gesproken, het zal niet stoppen. We voeren al gesprekken over grote feesttenten die we gaan huren, waar meer dan 1200 mensen – binnen de coronaregels -, in kunnen.”

In dit interview vertelt Richard Grevelink samen met leider Niek Dekker over wat er gaande is in de regio Vriezenveen. “Het is erg bijzonder om mee te maken. We zien kerkmuren wegvallen en mensen komen samen rondom de Bijbel. De wereld schreeuwt naar Jezus, alleen hebben ze het zelf vaak niet door.”

Handelingen
Niek Dekker: “We zijn in de kerk opgegroeid, daar is niets mis mee, maar hier in de openlucht krijg ik een Handelingen-gevoel. Daar word ik heel enthousiast van. We zijn ervan overtuigd dat het hier niet bij zal blijven.”

“Er wonen hier in dit gebied ongeveer 650.000 mensen. Ik geloof dat er stadions vol tot geloof gaan komen.”

Grevelink: “We hebben al zo lang voor dit gebied gebeden. Er wonen hier in dit gebied ongeveer 650.000 mensen. Ik geloof dat er stadions vol tot geloof gaan komen.”

“Het mooie van dit alles is dat we gewoon Jezus volgen. We doen het voor Hem, de grote Koning. Zonder Jezus heeft ieder mens – gelovig of niet – een groot probleem.”

Toekomst
Ook over de toekomst wordt al genoeg gesproken. Niek: “Je kunt in de winter gewoon verder gaan. Je kunt tenten neerzetten met fakkels en kampvuren erbij. Ik zie het helemaal voor me.”

“Ja, we hebben al gesprekken over feesttenten waar 1200 man in kunnen. Dat is geweldig.”

Richard: “Ja, we hebben al gesprekken over feesttenten waar 1200 man in kunnen. Dat is geweldig. Voor ons is dit geen zomerhype, want de Heer heeft er eerder al over gesproken.

Bekijk de video om het hele verhaal van Richard en Niek te horen.

Steun de missie van Revive!
Help onze impact te vergroten!

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen