Opereren in het vlees is als dwalen in de woestijn

Het is tijd om te opereren onder leiding van de Heilige Geest!

Het vlees is dat deel van ons wezen dat bestaat uit ons lichaam en onze ziel. We zijn ons bewust van ons lichaam via onze zintuigen. Onze ziel herbergt onze gedachten, emoties en wil. We kennen onszelf door onze gedachten en gevoelens. Ons vlees is een deel van ons bewuste wezen. 

De geest is echter dood totdat we wedergeboren zijn (Ef 2:5). We waren ooit blind, maar nu zien we wanneer onze geest opnieuw geboren wordt. Deze wedergeboren ervaring verwart velen, zo ook Nicodemus. Hij nam het letterlijk en vroeg of hij terug moest naar de baarmoeder van zijn moeder om opnieuw geboren te worden. Wanneer we in het vlees opereren, zijn we blind voor geestelijke zaken of interpreteren we wat van de geest is verkeerd.

Dromen

Ik heb dromen waarin ik verdwaal en de weg niet terug kan vinden. Ik weet nu wat de interpretatie is. Verdwalen is een onderdeel van de metafoor voor dwalen in een spirituele woestijn. Ik draai rondjes en probeer een weg terug te vinden. Maar ik raak uitgeput in mijn omzwervingen. Ik vind eindelijk mijn weg terug maar verspil veel tijd en energie. Het is zo frustrerend als de weg eigenlijk recht is. Het is alsof ik mijn weg naar een bestemming probeer te vinden, maar de omweg in plaats van de rechte en directe weg. 

“In de geest kan ik rechtstreeks naar de vader gaan. als ik het in het vlees probeer te doen is dat hard werken”

In de geest kan ik rechtstreeks naar de Vader gaan. Als ik het in het vlees probeer te doen, is dat hard werken, omdat ik religieus word en verstrikt raken in rituelen en tradities en nooit tot de Vader kom. Er is echter een directe weg naar de Vader via Jezus.

Geest

Ik hoef niet rond te dwalen als ik door mijn geest met de Vader communiceer. De Heilige Geest in mij helpt mij in mijn gemeenschap met mijn Vader in de hemel. Ik kan met Hem lopen en praten. Zijn last is licht en Zijn weg is waarheid. Er is geen verwarring en mijn gedachten zijn duidelijk. 

“wat een vrijheid geniet ik in de geest”

Wat een vrijheid geniet ik in de geest. Dit is het soort leven dat Jezus ons kwam geven. Toch moeten we dagelijks kiezen hoe we zullen lopen. Met onze wil moeten we ervoor kiezen om in de geest te wandelen. Onze “will switch” bepaalt hoe we zullen lopen. We kunnen wandelen naar het vlees of de geest. Kies er vandaag voor om door de geest te wandelen en gezegend te worden.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen