Opnieuw Canadese pastor gearresteerd: kerk had afgelopen jaar nul COVID-gevallen

De politie in Calgary, Canada, heeft zondag de pastoor van de Fairview Baptist Church in het zuidoosten van Calgary gearresteerd voor het organiseren van een eredienst die niet in overeenstemming was met de volksgezondheidsvoorschriften, inclusief het dragen van mondkapjes, fysieke afstand en aanwezigheidslimieten.

CBC News meldt dat pastoor Tim Stephens slechts een van de weinige mensen is die de afgelopen weken in de provincie Alberta zijn gearresteerd en / of aangeklaagd nadat de Canadese regering ervoor koos om begin deze maand de handhaving van COVID-19-regelovertreders aan te scherpen.

Het harde optreden door de Canadese wetshandhavers komt nadat de provincie al weken het hoogste aantal COVID-zaken in het land heeft gehad. In een verklaring merkte de politie op dat agenten het kerkgebouw tijdens de zondagse dienst niet betraden.

Een week voor zijn arrestatie had Stephens een kopie ontvangen van de Court of Queen’s Bench Order, beveiligd door Alberta Health Services (AHS).

“De predikant erkende het bevel, maar koos ervoor om verder te gaan met de dienst van vandaag en negeerde de vereisten voor sociale afstand, het dragen van een masker en verminderde capaciteitslimieten voor de aanwezigen”, aldus de politie.

Redmiddel
De politie zei al weken dat AHS heeft geprobeerd samen te werken met de leiders van de Fairview Baptist Church om de aanhoudende bezorgdheid over de volksgezondheid op de site aan te pakken. Ze zeggen dat de arrestatie van Stephens het laatste redmiddel was.

“We blijven degenen die overwegen om buitenevenementen te organiseren of eraan deel te nemen, vragen om ervoor te zorgen dat ze bekend zijn met de voorschriften voor de openbare gezondheidsvoorschriften en om hun steentje bij te dragen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen”, aldus de politie.

15 personen
Kerken in Alberta zijn beperkt tot een maximale bezetting van 15 personen om de verspreiding van het virus te vertragen.

“Het beperken van de kerk tot 15 personen – wat in wezen de kerk beperkt om bijeen te komen – is tegen de wil van Christus en tegen het geweten van velen die de Heer van de heerlijkheid willen aanbidden volgens zijn woord,” schreef Stephens in een blogpost op de kerkwebsite volgens de bijgewerkte beperkingen eerder deze maand. Hij voegde eraan toe dat hij van plan was om te blijven samenkomen ondanks de openbare veiligheidswetten.

De pastoor schreef ook in een blogpost dat zijn kerk geen COVID-19-gevallen heeft gezien.

“Door Gods genade heeft onze kerk geen enkele overdracht van COVID-19 gehad in een jaar dat we wekelijks bijeenkwamen. We hebben degenen die ziek zijn aangemoedigd om thuis te blijven en voor iedereen om proactief te zijn met hun gezondheid om ziekten te bestrijden die we onvermijdelijk zullen tegenkomen”, schreef Stephens.

Stephens is één van de vele Canadese predikanten die onlangs zijn gearresteerd. Zoals CBN News eerder deze maand meldde, werd de Canadese pastoor Artur Pawlowski gearresteerd omdat hij naar verluidt een kerkdienst had gehouden die de nieuwe volksgezondheidsverordeningen met betrekking tot bijeenkomsten schond.

Pawlowski en zijn broer Dawid werden beschuldigd van het organiseren en bijwonen van een persoonlijke bijeenkomst eerder die dag, aldus de politie van Calgary.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen