Oprichter ‘Jesus at the door’ Scott zag tijdens drugsverslaving poorten van hel open en riep God aan

De drugsverslaafde Scott onderhandelde met God over zijn leven toen hij op het punt stond te sterven en de poorten van de hel zag. God hoorde zijn smeekbede en kwam hem op krachtige manier tegemoet.

Poorten van de hel
Scott McNamara was zo verslaafd aan illegale drugs dat hij cocaïne als ontbijt nam. Op een nacht namen hij en zijn vriend een overdosis. Scott zag zijn vriend voor zijn ogen in een ambulance afgevoerd worden, dood… Terwijl hij op straat de wegrijdende ambulance nakeek, zag hij de poorten van de hel opengaan.

“Ik zag de poorten van de hel voor me opengaan en kreeg geen adem meer. Ik wist dat ik nog ongeveer 60 seconden te leven had en riep tot God: ‘Houd me in leven. Houd mijn vriend Stephen in leven en ik zal me bekeren”, herinnert hij zich.

God antwoordt
Scott sloot die overeenkomst met God uit wanhoop. En God kwam naar hem toe! “Mijn vriend werd in de ambulance gereanimeerd en daarna lieten ze hem gaan. Ik stond op het punt de afgrond van de eeuwigheid over te steken. Ik had echt het gevoel dat ik al een been boven de afgrond had. Het was alsof iemand me bij mijn nek greep en me ervan weerhield naar de hel te gaan. En ik geloof dat dat Jezus was’, vertelt hij.

Korte tijd later ontdekte Scott dat wat hij deed, in de Bijbel stond. In Romeinen 10:13 staat: “Want ieder die de Naam van de Heere zal aanroepen, zal zalig worden.” God kwam hem inderdaad te hulp toen Scott tot Hem riep.

“De Heilige Geest vond mij en ik begon te huilen.”

Na die ontmoeting met God keerde Scott echter terug naar zijn zondige levensstijl. Maar steeds wanneer hij zondigde, ervoer hij nu een zachte aandrang om te stoppen met wat hij deed. Hij wist dat het God was die hem voortdurend volgde.

Een maand later raakte God Scott opnieuw op krachtige wijze aan. “De Heilige Geest vond mij en ik begon te huilen.” Hierna was hij nooit meer dezelfde.

Liefde voor God en mensen
Scott wordt uiteindelijk full-time evangelist bij Causeway Coast Vineyard Church. “Ik heb nooit veel geweten over wat evangelisten doen. Ik wist alleen dat wanneer de Vader mij in Zijn armen hield en ik Zijn hart voelde kloppen, ik het voelde kloppen voor de verloren mensen. Hoe meer ik van Hem begon te houden, hoe meer Hij me vasthield. Ik voelde Zijn pijn en verlangen naar Zijn verloren kinderen die zijn zoals ik vroeger was. Dus ik moest hen gewoon over de Vader vertellen. Het vloeide voort uit mijn liefde voor God en mensen.”

Gaandeweg leerde Scott om samen te werken met de Heilige Geest bij het evangeliseren. “Hij begon mij te leren wat evangelisatie was. Hoe Hij de weg zou leiden en ik Hem alleen maar hoefde te volgen. Toen ik dat leerde, begon ik de vrucht te zien. Ik heb ook offers gebracht in gehoorzaamheid aan God. Ik hield veel van bepaalde muziek. De Heer zei: ‘Laat het allemaal achter. Als je Mij geeft  waar jij het meest van houdt, zal Ik jou geven waar Ik het meest van hou.’

“De Heer zei: ‘Als je Mij je die muziek geeft, zal Ik jou zielen geven.’”

Muziek zat in mij geworteld. De Heer zei: ‘Als je Mij je muziek geeft, zal Ik jou zielen geven.’ Nadat ik mijn droom had opgegeven, begon ik te zien hoe mensen gered werden.

De Heer roept ons allemaal. De grote opdracht is aan elke discipel gegeven, niet alleen aan evangelisten. We zijn allemaal geroepen.”

In 2017 begon Scott de evangelisatiebediening ‘Jesus at the door’. Sindsdien zijn duizenden mensen tot Jezus gekomen. Hij schreef ook het gelijknamige boek ‘Jesus at the door’ over evangelisatie.

Lees hier het Engelse artikel.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen