Opwekking en Compassion slaan wederom de handen ineen in strijd tegen armoede met actie 1maaltijd

De actie 1maaltijd was vorig jaar al een groot succes. Maar liefst 12.709 donaties resulteerde in een totaalbedrag van €305.000,-. Duizenden mensen in armoede hebben daardoor een maaltijd ontvangen.

Op de website van 1maaltijd valt te lezen: “Ook dit jaar komen we met elkaar op voor de mensen in armoede die hongerlijden. Wij geloven dat wanneer we samenwerken er mooie dingen gebeuren. Hoe groter het bereik, hoe meer mensen we kunnen helpen. De opbrengst wordt door de deelnemende organisaties besteed aan voedselhulp.”

Waarom?

Op de website wordt ook de gedachte achter de actie toegelicht: “De wereld staat op zijn kop, al meer dan een jaar door de coronacrisis, door klimaatverandering, door conflicten. Mensen die in armoede leven worden hierdoor het hardst geraakt.

“Meer dan 270 miljoen mensen lopen risico te verhongeren. Hier kunnen wij niet mee leven, daarom staan wij op voor onze medemens”

Voor miljoenen mensen is dagelijks brood op de plank niet vanzelfsprekend. Volgens het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde Naties is het aantal mensen dat het risico loopt om te verhongeren meer dan 270 miljoen. Dit terwijl er wereldwijd voldoende eten is voor iedereen.

Hier kunnen wij niet mee leven. Daarom staan wij op voor onze medemens. Wij doneren 1maaltijd en laten tijdens Opwekking op Tweede Pinksterdag een maaltijd staan en roepen iedereen op hetzelfde te doen.”

Deelnemen

Behalve Compassion en Opwekking werken er nog acht andere organisaties mee aan de actie, waaronder EO Metterdaad, Kerk in actie en Red een kind.

Voor meer informatie over de actie en om te weten hoe je kunt deelnemen ga je naar de website van 1maaltijd. Hieronder bekijk je de promo:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen