Oud-SGP-fractievoorzitter Van der Vlies herdacht in Tweede Kamer: “Te benijden om geloofszekerheid”

Oud-SGP-fractievoorzitter Van der Vlies die 7 november op 79-jarige leeftijd overleed, werd dinsdag herdacht door de Tweede Kamer. Dat meldt het RD. De laatste woorden die Van der Vlies in de Tweede Kamer sprak in 2010, waren: ‘Soli Deo Gloria, alleen God de eer’. Minister-president Mark Rutte zei daarover: “Drie woorden waarin hij zelf zijn hele wezen samenvatte. Waar hij voor stond. Waar hij ten diepste in geloofde en waar hij zijn leven lang hartstochtelijk van bleef getuigen’.

Rutte gaf aan dat Van der Vlies naar iedereen een hartelijke en behulpzame houding had, ongeacht wat de politieke overtuiging was. Ook had hij een groot gevoel voor humor.

Diepe overtuiging
Volgens Rutte had Van der Vlies een diepe overtuiging dat ons bestaan in Gods handen is en ook het leven na de dood. “In dat onwankelbare vertrouwen is hij ook gestorven”, zei de premier. Hij voegde daaraan toe: “Om die zekerheid mogen we hem vandaag benijden”.

Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp sprak over de 29 jaar die Van der Vlies als parlementslid had doorgebracht. Had hij eerst graag schipper willen worden, uiteindelijk koos hij voor weg- en waterbouw. Bergkamp zei dat beide beroepen als “rode draden door zijn politieke carrière” liepen.

Lees hier het originele artikel.

Bekijk hieronder de video van de herdenking:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen