Ouders weigeren ‘misvormd’ kindje weg te halen – bekijk het prachtige kind nu

Sara Heller ontdekte tijdens het maken van de echo’s dat haar zoontje Brody een ernstige hazenlip zou hebben. Slechts negen andere kinderen in Amerika zouden het zo erg hebben als Brody. De opening in zijn lip liep door naar zijn neus.

Ondanks het feit dat de ouders ongerust waren, besloten ze tegen het advies van de artsen in om het kind te houden. “Ze vroegen ons of we de zwangerschap wilde afbreken,” vertelde vader Chris Eidam aan Omaha News. Maar Sara en Chris waren vastberaden om hun baby geboren te laten worden.

Sara wil dat mensen anders gaan kijken naar kinderen met een hazenlip. Ze wil de beeldvorming erover anders laten zijn.

Het is tijdens de tweede en derde maand van de zwangerschap dat het gezicht van de foetus zich ontwikkelt en de verschillende gezichtsdelen samengroeien.

Sara en Chris, die de operatie niet konden betalen, waren vastbesloten om de oordelen van mensen over lip en gespleten gehemelte te veranderen. Sara heeft veel negatieve reacties ontvangen op Instagram na het uploaden van foto’s van haar zoon.

Eén persoon schreef:

“Wat is er mis met zijn gezicht?”

Sara zegt dat ze niet alleen geschrokken was van de opmerking, maar ze was ook niet bereid om het uiterlijk van haar zoon te verdedigen terwijl hij nog maar een pasgeboren baby was.

Sara legt verder uit: “Ik heb besloten om ervan te leren in plaats van een confrontatie aan te gaan, want dat is wat ik Brody in de toekomst ook wil laten doen. Ik wil hem opleiden, een voorbeeld zijn voor andere kinderen die nog geen eigen stem hebben”, Sara vertelt Today.com.

Maar niet elke reactie was negatief. Op een avond, niet zo lang geleden, ging Sara uit eten met Brody en een paar vrienden. Toen iedereen was uitgegeten, legde iemand van de bediening iets op tafel wat leek op een servet. Toen ontdekte Sara al snel dat het een ingeklapte cheque was. De moeder kon haar ogen niet geloven. Er was een cheque van USD $1.000 samen met een briefje; ‘Voor je mooie baby’, volgens Today.

Het gebaar bracht Sara tot tranen.

“De tranen vielen onmiddellijk over mijn wangen en ik voelde immens geluk, onbeschrijflijk”, zegt Sara.

Dankzij het verrassende geschenk betaalden Sara en Chris een deel van de kosten van Brody voor de gezondheidszorg. De conditie van Brody vereiste extra zorg, door gespleten lippen en een gespleten gehemelte kan het voor een baby moeilijker zijn om te eten, drinken, lachen, praten en soms zelfs ademen. Sara en Chris gebruikten het geld voor de medische kosten van Brody en de operaties die nodig waren om zijn toestand te corrigeren.

Corrigeren
Brody’s nieuwste operatie hielp zijn lip te corrigeren. Zijn transformatie laat iedereen versteld staan. Nooit eerder is iemand zo gecorrigeerd dat er nog zo weinig te zien is van de aandoening!

Brody herstelde volledig en heeft meer operaties voor de boeg als hij tussen de negen en twaalf maanden oud is. Dankzij de bekwame artsen en chirurgen kan Brody in de toekomst eten en praten. Ondertussen, tot de volgende operatie, zijn beide ouders erg dankbaar voor het vriendelijke gebaar dat ze hebben ontvangen.

Een verrassend gebaar van een vreemde maakte een groot verschil voor deze familie, die alle steun kon gebruiken.

Gelukkig wisten zijn ouders dat er meer is voor een kind dan alleen hun uiterlijk en dat obstakels gemaakt zijn om overwonnen te worden. Met zulke liefhebbende en wijze ouders komt Brody een heel eind!

Dit artikel is verschenen op debestezinnetjes.nl, klik hier om het helemaal te lezen.

Bron: Today & Omaha News

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen