Overleden Peter R. de Vries haalde grote inspiratie uit christelijk staatsman

Peter R. de Vries heeft het tragische schietincident van vorige week niet overleefd. Hij is donderdag op 64-jarige leeftijd overleden. Een misdaadjournalist met veel moed en lef is heengegaan. Zijn slogan was: ‘on bended knee is no way to be free’, dat sterk was afgeleid van een van zijn inspiratiebronnen, de christen Edmund Burke.

Tijdens een bijeenkomst van ‘De Kleurrijke Top 100’, gaf De Vries enkele jaren terug een speech over zijn diepste drijfveren. Hij vertelde. “Op het graf van mijn vader, staat een tekst. En die luidt: ‘liever staande sterven dan op je knieën leven.’ Het refereert aan zijn levensopvatting, die gevormd was in de Tweede Wereldoorlog. Ik heb vijftig procent van zijn DNA en ook een soortgelijke tekst. Die luidt: ‘on bended Knee is no way to be free.’ We zijn niet ondergeschikt, niemand ons kan overheersen en we zijn niemands slaaf.

In de badkamer zie ik elke dag mijn tattoo, met de tekst van Edmond Burke ‘The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.’― Vertaald: “Het enige dat nodig is voor de triomf van het kwaad, is dat goede mensen niets doen.”

Edmund Burke was een christelijk-conservatief staatsman en filosoof die Peter R. de Vries inspireerde. “Deze quote helpt mij, omdat ik letterlijk en figuurlijk in de spiegel wil blijven kijken als er dingen gebeuren in ons land die niet door de beugel kunnen. Zoals Burke zei is niets doen geen optie.”

De moed van De Vries heeft elke christen iets te zeggen: durven wij moedig te zijn als de meerderheid zwijgt?

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen