Overtuigd atheïst Leo veranderde volledig na het lezen van de Bijbel

Leo was overtuigd atheïst noemde zich zelfs de ‘Messi’ onder de atheïsten. Als het ging om geloof, had hij daar helemaal niets mee. Wanneer een collega getuigt over God en hem een Bijbel cadeau geeft, verandert alles voor Leo.

Wanneer Leo gaat werken binnen een projectgroep, neemt iedereen een persoonlijk voorwerp mee om zichzelf voor te stellen. Een van de deelnemers, Erik, had een Bijbel bij zich en getuigde: “Dit is wat mij leidt in het leven. God speelde geen enkele rol in mijn leven, nu is Hij mijn regisseur.”

Leo: “Ik had zoiets van, o nee hè. Maar hoe verder hij in zijn verhaal kwam, hoe meer ik tot het inzicht kwam, wie ben ik nou om hem te veroordelen? Ik weet niets van de Bijbel.” Op een gegeven moment vraagt Leo aan Erik hoe hij nou ook aan de Bijbel komt. Hierop krijgt hij deze cadeau, niet wetende dat dit zijn leven zal veranderen.

Passie

Leo begint zich in de Bijbel te verdiepen: “Op een gegeven moment ga je de passie van de Bijbel proeven en kwam er een structuur en een draad door de hele Bijbel heen. Ik heb me laten dopen en los van de emoties die erbij komen kijken, zet het heel veel dingen vrij. Ik ben meer en meer mensen gaan vertellen wat het voor mij betekent in mijn dagelijks leven. In het begin voelde ik daar schaamte over, maar op een gegeven moment ga je daar overheen en voelt het als een bevrijding en wordt het echt een zegen. Ik neem de tijd met God en ben veel liefdevoller geworden voor mijn samenleving en omgeving.”

“Op een gegeven moment ga je de passie van de bijbel proeven. Ik ben meer en meer mensen gaan vertellen wat het betekent in mijn dagelijks leven.”

Momenteel is Leo bestuurslid van een bediening en werkt als vrijwilliger bij een organisatie waar ze zwerfjongeren opvangen. Leo: “Ik heb mooie momenten met God mogen meemaken waarin hij voorzag en zei: ‘Wees niet bang, ik ben altijd aan je zijde.’ God zal nog een aantal hele mooie dingen voor mij in petto hebben, daar ben ik van overtuigd.”

Bekijk hier zijn volledige getuigenis:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen