Partij JA21 wil discussie over abortus opnieuw opengooien

De nieuwe rechtse partij JA21 – gestart door ex-FvD-ers Joost Eerdmans en Annabel Nanninga – heeft haar nieuwe verkiezingsprogramma gepresenteerd. Bijzonder is dat de partij een maatschappelijk debat wil houden over de 24 weken-grens die geldt voor het uitvoeren van een abortus.

Nederland is een van de weinige landen waar een zwangerschap, ook om niet-medische redenen, nog zo laat kan worden afgebroken.

In het verkiezingsprogramma staat dat zo’n late abortus vaak complicaties oplevert, meldt de NOS. “Omdat de medische mogelijkheden steeds verder toenemen en de kans op levensvatbaarheid van het ongeboren kind ook, vinden wij het te rigoureus om 24 weken voor alle gevallen te hanteren.”

JA21 wil late abortus alleen toestaan bij een medische indicatie, zoals gevaar voor het leven van de moeder of een ernstige handicap bij de baby. Bij een andere aanleiding, zoals een verbroken relatie of geldproblemen, zou het verboden moeten zijn. Dat sluit ook aan bij de praktijk in sommige ons omringende landen, zo is de redenering.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen