Gods manier om met de rellen om te gaan

Kerkplanter en voorganger Marc Joshua de l’Isle kreeg een duidelijke boodschap van God voor ons in deze tijd van onrust. Hij kreeg het op zijn hart om een helder onderscheid neer te zetten. Een onderscheid tussen de goddelijke manier van het uiten van passie voor rechtvaardigheid en de wereldse manier.

Tempel
Marc Joshua begint zijn boodschap met het verhaal van Jezus die de tempel reinigt, waar Jezus Zijn passie laat zien. Een passie voor Gods huis en Zijn orde. Hij vertelt ons dat deze passie wel anders werd geuit dan velen dachten. Waar de verwachting was dat Jezus een werelds rijk zou stichten en hij de Romeinen zou verslaan, kwam de overwinning op een geheel andere wijze. Marc Joshua legt uit dat Gods manier vaak heel anders is dan wij verwachten.

Er is een passie voor God, voor rechtvaardigheid en voor Gods huis, die goed zijn en goddelijk kunnen zijn. Passie kan echter ook op een vleselijke manier geuit worden, zo meent Marc Joshua: ”Wij horen daar niet in mee te gaan, Jezus heeft het op een hele andere manier gedaan.” Hij wijst ons erop dat we daar niet in mee moeten gaan, maar dat we voor anderen moeten bidden en God moeten danken voor de ander. Hij moedigt ons daarbij aan om in onze God gegeven autoriteit te staan en er alles aan te doen om in vrede te leven.

Onderscheid
We moeten niet schrikken van wat er allemaal nu om ons heen gebeurt. Het zijn de weeën die alleen maar erger worden, iets waar Jezus over sprak in Mattheüs 24, zo vertelt Marc Joshua. Een helder onderscheid is daarin belangrijk. ”Natuurlijk gezien wordt het erger, maar wij gaan wel meer licht schijnen, wij gaan als bruid wel opstaan, wij gaan, geloof ik, ook nog opwekking zien”, zo zegt Marc Joshua. Hij moedigt ons aan om voor ogen te houden waartoe we zijn geroepen. Om te bidden voor leiders en dat we vredig en liefdevol dienen te zijn.

Aan het einde van het filmpje moedigt Marc Joshua ons aan om te reflecteren op onze beweegredenen. Om Gods Geest ruimte te geven om ons te leiden. En dat we een hart hebben dat bereid is zich te bekeren, wanneer we merken dat onze motieven niet overeenkomen met Gods hart.

Check het volledige filmpje hieronder:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen