Pastor van de grootste kerk ter wereld, Yonggi Cho (85), overleden

De Zuid-Koreaanse pastor David Yonggi Cho is op 14 september op 85-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigde senoir pastor van City Harvest Church, Kong Hee, op zijn officiele facebook-account.

“Om 7.13 uur vanmorgen ging mijn voorganger en geestelijke vader, Dr. David Yonggi Cho (1936-2021), net naar huis in de aanwezigheid van onze Heer Jezus Christus. Ik hou van u, dokter Cho.” De oorzaak van zijn overlijden is nog niet bekend. Cho stond bekend om zijn eenvoudige levensstijl en zijn enorme toewijding aan gebed.

Grootste congeratie
Pastor David Yonngi, geboren op 14 februari 1936 in Ulju-gun, was een populaire Zuid-Koreaanse christelijke bedienaar die samen met zijn schoonmoeder Choi Ja-shil de Yoido Full Gospel Church (Assemblies of God) oprichtte. Vanaf 2017 zou David Yonngi de grootste congregatie ter wereld hebben, met een lidmaatschap van 830.000.

Zijn opleiding werd zwaar getroffen als gevolg van financiële problemen. Na zijn afstuderen aan de middelbare school besloot David Yonggi zich in te schrijven voor een goedkope technische middelbare school om een ​​vak te leren, omdat de sokken- en handschoenenzaak van zijn vader failliet ging en hij geen middelbare school of universiteitsonderwijs kon betalen.

In die tijd begon David, terwijl hij het vak leerde, een Amerikaanse legerbasis in de buurt van zijn school te bezoeken, waar hij Engels leerde van soldaten met wie hij bevriend raakte. Hij beheerste het Engels snel en werd tolk voor de commandant van de legerbasis en ook voor het hoofd van zijn school.

Bekering
Pastor David Yonggi Cho werd niet geboren in een christelijk gezin, hij groeide op als boeddhist maar bekeerde zich op 17-jarige leeftijd tot het christendom, nadat een meisje dat hem bezocht terwijl hij leed aan tuberculose hem over Jezus Christus vertelde.

Als een manier om de roep van God in zijn leven op te nemen, begon Cho te werken als tolk voor de Amerikaanse evangelist Ken Tize. In 1956 kreeg hij een beurs om theologie te studeren aan het Full Gospel Bible College in Seoul. Terwijl hij daar was, ontmoette hij Choi Ja-Shil, die zijn schoonmoeder en een naaste ministeriële medewerker werd. Hij studeerde later af in maart 1958.

Cho hield zijn eerste eredienst in de Daejo-kerk, waar slechts vier mensen aanwezig waren. De kerk groeide snel en had al snel 50 leden. Cho en kerkleden begonnen een campagne om op deuren te kloppen en mensen uit te nodigen om naar de kerk te komen, en binnen drie jaar was het uitgegroeid tot vierhonderd leden. In 1961 kocht de kerk haar eerste stuk grond in Seodaemun-gu.

Gebed
De kerk van Cho is al jarenlang een enorme inspiratie voor vele kerken, omdat het gedragen wordt door gebed. Elk uur van de dag komen talloze mensen samen in de kerk om te bidden. Het feit dat de kerk zo groeit en bloeit, komt door het bidden, zegt de kerk.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen