Pastor William Boateng veranderde van bendeleider in kerkleider: ‘Mijn ‘mess’ werd een ‘message”

Al vroeg in zijn leven wist William Boateng van Fruitful Centre dat God hem voor een bediening riep. “Op school was ik altijd een leider, in de kerk was ik zondagsschoolleider, ook al had ik nog geen persoonlijke relatie met Jezus en later was ik zelfs een gangleader op straat.”

Getuigenis van hoop
Het werd pas echt concreet toen hij God persoonlijk ontmoette: “Toen ik in de gevangenis zat in Groot-Britannië en mijn eerste ontmoeting met God had, zei ik: ‘Heer, als U mij bevrijdt, zal ik Uw Woord prediken, zal ik zielen voor U winnen en zal ik een boek schrijven over wat U voor mij heeft gedaan.’ God liet me zien dat ik hier niet voor niets was. Hij zei: ‘Your mess will be a message.’

Mensen zouden zien wat God in mijn leven zou doen en zeggen: ‘God is groot’. Ik mocht Gods liefde ervaren en die liefde doorgeven aan mijn vrienden van de straat. Ik merkte dat God mij een leiderschapsrol gaf om in deze tijd Zijn evangelie te brengen en zielen te winnen voor Hem. Door mijn gehoorzaamheid zijn er toen levens veranderd van mensen die geen hoop meer hadden: prostituees, mensen met zelfmoordgedachten…

God riep me om zulke mensen hoop te geven door het getuigenis van mijn eigen leven heen. Ik, die zelf zo’n soort levensstijl had gehad, mocht nu laten zien: kijk naar wat God in mijn leven heeft gedaan, dat kan Hij voor jou ook doen.”

Bediening
Het bleef niet alleen bij getuigen aan vrienden en mensen op straat. William raakte betrokken bij een kerk waar veel jongeren kwamen en waar de voorganger hem opving. Daar groeide hij sterker in zijn geloof: “De voorganger vond mijn getuigenis heel mooi en begon me te onderwijzen hoe ik mezelf kon ontwikkelen in de Heer, in mijn gaven. Ik groeide, maar toen moest ik naar Nederland verhuizen. Ik kwam in Den Haag, waar ik al eerder had gewoond. Daar begon alles. Daar begon mijn bediening.”

“Je hebt iemand nodig die je begeleidt en je de weg wijst, iemand die verder is dan jijzelf.”

William zag in Den Haag hoe er veel oudere voorgangers waren, maar geen jonge voorgangers. Hij zag hoe jongeren geen voorbeeld hadden en niemand hadden bij wie ze terecht konden en hij begon te klagen bij God. “Maar de Heer zei: ‘Zoon, waarom klaag je zoveel? Waarom doe jíj niets?’

Dat was de reden dat ik in 2011 mijn eerste conferentie organiseerde die ik Joshua Generation noemde. Een conferentie voor jongeren die mensen meenemen naar het beloofde land; wij zijn de nieuwe generatie die het van Mozes overneemt om mensen het beloofde land binnen te leiden. Er kwamen bijna vijfhonderd mensen op af en er waren mensen die daar hun leven aan God gaven. Ook waren er een aantal van mijn oude vrienden uit Den Haag die naar mij toekwamen voor gebed. Dat was heel mooi om te zien. Zo begon de passie om zielen te winnen.”

Training
Een conferentie organiseren en groeien in de bediening was niet iets dat William alleen aanpakte. “God had me geleid naar bepaalde mentoren die me trainden en me dingen uitlegden over de bediening; wat te doen, waar je voor op moet passen, etc.”

Het was een combinatie van training en uitstappen in de praktijk. “Je hebt iemand nodig die je begeleidt en je de weg wijst, iemand die verder is dan jijzelf. Die kan jou de ervaring meegeven die hij of zij zelf heeft, zodat jij niet de fouten hoeft te maken die hij of zij maakte en zodat je het zelfs beter kunt doen.

Jozua had Mozes nodig, de discipelen hadden Jezus nodig en Elisa had Elia nodig. Ik geloof dat Elia 16 wonderen deed en Elisa 32. De leerling wordt altijd beter dan de mentor. Ik werd zo door mentoren getraind voor mijn bediening en ik dank de Heer voor degenen die Hij in mijn leven heeft gebracht om me te helpen en te trainen.”

Onbegrip
Naast de mooie momenten van het groeien in de bediening en het zien van de vrucht, waren er ook weleens momenten dat William het op wilde geven. “Meestal als je een bepaalde visie of passie hebt gekregen van God, zijn er ook mensen die je niet begrijpen en je oordelen. Ze bekritiseren je op iets waarvan God heeft gezegd dat je het moest doen. Er worden soms pijnlijke dingen gezegd.

“Ik heb meegemaakt dat mensen zeiden dat ik het voor het geld deed. Ik dacht: huh, geld? Of dat mensen denken dat je alleen maar beroemd wil worden.”

Ik heb meegemaakt dat mensen zeiden dat ik het voor het geld deed. Ik dacht: huh, geld? Of dat mensen denken dat je alleen maar beroemd wil worden. Er zijn allerlei rare mindsets. Dat zijn wel momenten dat je wilt kappen, maar omdat wat je doet van de Heer komt, blijf je doorgaan. Op een dag zul je rekenschap moeten afleggen voor wat Hij je toevertrouwd heeft.”

Sterk door stormen heen
Hoe William in die tijden staande bleef en waar hij kracht uit putte? “Mijn relatie met de Heer. Je fundament is heel belangrijk. Wat mij sterk heeft doen staan, is mijn relatie met God, Zijn Woord en gebed. De Bijbel legt uit dat er een wijze en een dwaze man was; de een bouwde zijn huis op de rots, de ander op zand.

Het huis op zand viel om. Het huis dat op de rots gebouwd was, bleef sterk en stabiel staan. De Rots is Jezus. Dus mijn geloof is gebouwd op Hem. Soms komt de wind en soms komen de stormen, maar omdat ik in de Heer geloof en Hij mij kracht geeft, blijf ik staan en blijf ik verder gaan met waar Hij me voor heeft geroepen.”

God werkt
William is getuige van veel dingen die God doet, juist ook in deze tijd waarin we met de pandemie te maken hebben. Hij ziet dat in zijn bediening, maar ook in heel Nederland: “Mensen hebben gezien dat ze God echt nodig hebben. Geld en welvaart hielpen niets, maar God zorgt echt voor je.

Ik zie dat mensen die al serieus bezig waren met God, nu nog meer zichtbaar worden en Gods Woord proclameren. Ook zie ik veel jongeren tot de Heer komen en ik zie ze op straat evangeliseren. Dat is iets moois in deze tijd met Corona. God is echt aan het werk.”

Steun de missie van Revive!
Help onze impact te vergroten!

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen