Pastors en pro-life activisten vieren benoeming van Amy Coney Barrett aan het Hooggerechtshof

Conservatieve leiders en prominente evangelische predikanten prezen deze week de bevestiging van Amy Coney Barrett als opperrechter bij het Amerikaanse Hooggerechtshof. Ze werd beschreven als een eerlijke en hooggekwalificeerde stem op een bijzondere positie.

De actiegroep Students for Life is erg opgetogen, zegt voorzitter Kristan Hawkins tegenover Christian Today. “Vandaag is het hoogtepunt van jaren, zelfs decennia van werk. Al die tijd deden we een poging om rechters voor te dragen aan het Hooggerechtshof die het leven in de wet zullen beschermen. Rechter Barrett is een briljante jurist die jarenlang een nieuw perspectief op de wet zal brengen.”

Rolmodel
Barrett, een vrome ‘katholieke pinkstervrouw’ en moeder van zeven kinderen, werd door Jentezen Franklin, senior pastor van de multi-campus Free Chapel Church in Gainesville, Georgia, geprezen als een ‘spectaculair rolmodel’ voor jonge meisjes, inclusief zijn eigen dochters.

“Amy Coney Barrett is een spectaculair rolmodel voor mijn eigen dochters – en voor jonge meisjes in het hele land – die ernaar streven om te leven met een diepe toewijding aan geloof in God”

“De Senaat heeft bevestigd dat een eerlijke, eerbare en hooggekwalificeerde vrouw zitting heeft in het Amerikaanse Hooggerechtshof. Amy Coney Barrett is een spectaculair rolmodel voor mijn eigen dochters – en voor jonge meisjes in het hele land – die ernaar streven om te leven met een diepe toewijding aan geloof in God, een diepe liefde voor deze gezegende natie van ons, en die vrijheid en gerechtigheid voor iedereen willen garanderen”, zei Franklin in een verklaring aan The Christian Post.

“Mijn familie en ik bidden voor haar. Zoals ze heeft gewerkt met alle verantwoordelijkheid die haar tot dusver is gegeven, zijn we ervan overtuigd dat ze haar nieuwe positie met wijsheid en nederigheid zal benaderen.”

Vervulling van belofte
Live Action-oprichter en president Lila Rose vierde de toevoeging van Barrett als rechter als een vervulling van de belofte van president Donald Trump om ‘pro-life-rechters voor het gerecht te brengen. Barrett, zei ze, gaat terug naar de basis van de grondrecht. Rechters die deze filosofie delen, hebben historisch gezien dat de grondwet geen recht op abortus bevat.

“Ik heb goede hoop dat rechter Amy Coney Barrett, wanneer ze de kans krijgt, het voor de hand liggende zal erkennen: er is absoluut geen grondwettelijk recht om kinderen te doden. De wetenschap is glashelder: een mensenleven in de baarmoeder is net zo menselijk als een leven buiten de baarmoeder. De grondwet stelt dat ieder van ons onder de wet gelijk moet worden behandeld, en dit geldt ook voor kinderen in de baarmoeder ”, zei Rose in een verklaring aan CP.

“De wetenschap is glashelder: een mensenleven in de baarmoeder is net zo menselijk als een leven buiten de baarmoeder.”

Naast lof vanuit de conservatief-christelijke hoek is er ook veel kritiek vanuit progressieve kamp. Zo is er de angst dat Barret haar positie zal misbruiken om er een zeer conservatieve agenda doorheen te duwen. Barret zelf zei dat ze haar taak naar eer en geweten uitvoert, zonder zich te laten leiden door haar persoonlijke mening.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen