Paul en Irma van der Boom begonnen met een evangelisatietent en leiden nu al 25 jaar een bloeiende kerk in Utrecht

Wat eens begon in een huiskamer in de Betonbuurt van Utrecht is nu uitgegroeid tot een bloeiende kerkgemeenschap met honderden mensen en een groot eigen gebouw; de Jacobuskerk aan het Prins Bernhardplein. Elke zondag houdt Best Life Church inmiddels vier diensten. Op zondag 27 september viert Best Life Church haar 25-jarig bestaan.

Voorganger Paul van der Boom, stichter van deze kerkgemeenschap: “Ik was 23 jaar oud toen ik als student – na gebed door een voorganger – een diepe ervaring met Gods liefde had. Dat motiveerde mij enorm om ook aan andere mensen het goede nieuws van Jezus te vertellen. Samen met mijn vrouw en onze vier kleine kinderen hebben we Best Life Church opgericht.

“Wij zijn echter vanuit ons huis gaan vertellen over de liefde van God en we zagen veel mensen veranderen.”

Het was niet makkelijk, want we woonden in de Betonbuurt. Dat was in die tijd één van de beruchtste wijken van Utrecht, vlak achter het prostitutiegebied. Wij zijn echter vanuit ons huis gaan vertellen over de liefde van God en we zagen veel mensen veranderen.”

Uitgezegend
Hij vervolgt: “Op een gegeven moment ervoeren we vanuit God de opdracht om in deze wijk een kerk te beginnen. Onze voorganger erkende dat dit van God was en hij heeft ons uitgezegend om in ons gebied te beginnen.

We begonnen met een grote evangelisatie-tent op het grasveld bij ons aan de overkant. God heeft het vanaf de eerste dag gezegend. Elke keer zijn er weer mensen tot geloof gekomen. Stap voor stap groeiden we als kerk en gingen we van gebouw naar gebouw.”

“We hebben een prachtige boodschap, een boodschap die de wereld nodig heeft!”

“Nu, 25 jaar verder, kunnen we alleen maar zeggen: het was één groot avontuur met God waarin Hij heel veel wonderen heeft gedaan en veel mensen heeft overtuigd. Heel veel mensen zeggen Gods liefde zelf te hebben ervaren. Elke dienst laten we een getuigenis zien van iemand die door God is aangeraakt en van wie het leven ten goede is veranderd. We hebben een prachtige boodschap, een boodschap die de wereld nodig heeft!”

Bijbelschool
“We zijn inmiddels ook begonnen met een eigen Bijbelschool, Best Life College, waar veel belangstelling voor is. Veel jongen mensen kiezen ervoor om hun leven een goed fundament te geven door vijf maanden extra tijd te investeren in hun relatie met God. We zien een enorme openheid bij jongeren en geloven dat dáár ook de kracht ligt van de groei van de kerk in de komende jaren.”

Best Life Church is een kerk met een eigentijdse manier van communiceren. De diensten kenmerken zich door moderne muziek, veel jongeren en een praktische boodschap die toepasbaar is in het dagelijks leven, vertelt Paul. Voor de kinderen is er een uitgebreid programma. Veel mensen die deze diensten bezoeken zeggen iets van Gods liefde te ervaren. Elke zondag om 9.30, 11.00, 12.30 en 19.00uur.

Op zondag 27 september is er een speciaal programma vanwege het 25-jarig feest. Dan zijn er 6 diensten, nl. om 9.30, 11.00, 12.30, 14.00, 15.30 en 19.00uur. De toegang is vrij. De (gratis) tickets zijn te bestellen via www.bestlifechurch.nlof via de Best Life App.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen