Pentagon ontwikkelt onderhuidse microchip die COVID detecteert

Medische onderzoekers van het Pentagon werken aan de ontwikkeling van een microchip die een COVID-19-infectie kan detecteren wanneer deze onder de huid wordt ingebracht.

Hoewel het klinkt als sciencefiction – of verwant aan de theorie dat de COVID-19-vaccins microchips zouden bevatten – berust deze technologische ontwikkeling op waarheid.

Het ‘onderhuidse implantaat’, zoals wetenschappers het noemen, bevindt zich nu in de laatste testfase en is ontwikkeld door het Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA); een uiterst geheime Pentagon-eenheid die tijdens de Koude Oorlog is opgericht om opkomende technologieën voor militair gebruik te bestuderen. Dat meldt ’60 minutes.’

“Het is een sensor”, zegt Dr. Matthew Hepburn, een programmamanager voor DARPA. “Dat kleine groene ding daarbinnen, je legt het onder je huid, en wat dat je vertelt is dat er chemische reacties plaatsvinden in het lichaam en dat signaal betekent dat je morgen symptomen zult krijgen.”

Onder de huid
Zodra de gelachtige microchip onder de huid is ingebracht, controleert deze continu het bloed van de ontvanger op de aanwezigheid van COVID-19.

Om de technologie uit te leggen, herinnerde Bill Whitaker, correspondent van “60 Minutes”, aan de virale uitbraak aan boord van de U.S.S. Theodore Roosevelt, die afgelopen voorjaar meer dan 1.150 zeilers omvatte die besmet raakten met COVID-19.

“Zeelieden zouden het signaal krijgen [van de microchip], vervolgens zelf bloed afnemen en zichzelf ter plaatse testen”, zei hij over hoe de nieuwe technologie kan worden gebruikt om een ​​nieuwe stortvloed aan infecties te voorkomen.

De ontwikkeling van een microchip roept op social media veel ‘apocalyptische associaties’ op, echter is de verwachting dat het nog even duurt voordat de chips verspreid zullen zijn onder de bevolking.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen