Pinksterconferentie 2021: lokale pinkstervuurtjes door heel Nederland

Een Pinksterconferentie houden waarbij 75.000 mensen deelnemen, behoort in 2021 definitief niet tot de mogelijkheden. Vandaar dat stichting Opwekking druk bezig is om op alternatieve wijze zoveel mogelijk mensen bij de conferentie te kunnen betrekken.

Zo ziet de stichting voor zich hoe mensen vanuit heel Nederland bij elkaar komen op grotere of middelgrote locaties om samen de Pinksterconferentie ‘multisite’ te vieren.

Diverse scenario’s
Opwekking-directeur Ruben Flach lichtte in het Opwekking Magazine de plannen toe. Hij vertelt:

“Een van de mogelijke scenario’s waar naar gekeken wordt, is dat er in zeer beperkte mate daggasten aanwezig kunnen zijn op het conferentieterrein. Als dit mogelijk is, zal het dagprogramma gericht zijn op volwassenen en gezinnen met kinderen en tieners. Voor het avondprogramma wordt dan gefocust op jongeren. Kamperen op het conferentieterrein is dit jaar niet mogelijk en deelnemers moeten zich vooraf aanmelden via een registratiesysteem. De Pinksterconferentie 2021 vindt plaats van zaterdag 22 mei t/m maandag 24 mei, een dag korter dan dat de conferentie normaal duurt.”

Digitaal
Vanwege de positieve ervaringen en reacties van afgelopen jaar was al eerder besloten de Pinksterconferentie ook digitaal verder te ontwikkelen. Het digitale programma-aanbod, waaronder de kinderprogramma’s, seminars en workshops, is groter dan we op het terrein zelf kunnen aanbieden.

Lokaal pinkstervuurtje 
We willen kerken en groepen aanmoedigen om het pinksterweekend in hun kerk te reserveren voor een lokale Pinksterconferentie. Wat zou het geweldig zijn als er overal in Nederland lokale pinkstervuurtjes ontstaan! 
Daarnaast onderzoeken we of er grotere locaties zijn – zoals christelijke campings – die een mini-conferentie willen organiseren op hun terrein. Daarmee wordt de Pinksterconferentie voor het eerst multisite georganiseerd. 
Mocht er in mei toch sprake zijn van bijzondere omstandigheden, zoals een lockdown, dan zal de Pinksterconferentie geheel digitaal worden aangeboden en via internet en de mediapartners te volgen zijn.

Doorgaan
Ons ooit zo christelijke land, dat duizenden en duizenden zendelingen de wereld over gestuurd heeft, is nu zelf een zendingsland. De meerderheid van onze bevolking geeft aan niet meer te geloven in God en de vraag over de toekomst van de kerk wordt breed besproken. 

Toch is er hoop, want God verandert nooit. Nederland heeft Jezus nodig en het is van groot belang dat we, ondanks onze verschillen, samen blijven getuigen van Gods liefde voor deze wereld. God verbindt zijn zegen aan eenheid. 

Om met de woorden te spreken die aan Maarten Luther worden toegekend: “Als morgen de wereld vergaat, planten we vandaag nog een appelboom.” Ook wij gaan dus door, want onze roeping gaat verder dan een conferentie, al hopen we van harte dat we deze weer mogen organiseren.

We blijven bidden en werken, want het komt door ZIJN naam!”

Klik hier om het magazine van Opwekking te bestellen.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen