Poolse Monica leerde God kennen tijdens een diepe depressie: “Als je Mij je hand geeft, verander Ik je leven”

Monica groeide op als katholiek meisje in Polen en kwam op haar 18e naar Nederland. Ze ging toen door een hele moeilijke tijd heen. Op een nacht besloot ze om een einde aan haar leven te maken. Maar juist die nacht bezocht Jezus haar in een droom. Inmiddels woont ze al 13 jaar in Nederland en deelt ze haar getuigenis bij Revive.

“Ik groeide op in de katholieke kerk, maar ik vond het best saai. Van mijn ouders moest ik toch elke keer mee. Ergens dacht ik, God bestaat wel, maar door alles wat er in mijn leven gebeurde, twijfelde ik. Ik dacht: als God bestaat, waarom is mijn leven dan zo moeilijk?

Toen ik 18 was, kwam ik naar Nederland, omdat mijn vriend in Nederland woonde. Een paar maanden later werd ik ongepland zwanger. Na vijf jaar zijn we uit elkaar gegaan, mijn dochter was toen bijna 3 jaar.”

Eenzaam
“Ik verhuisde van Rotterdam naar Utrecht. Dat was een zware periode voor mij, want ik was alleen met mijn dochtertje in een land waar ik eigenlijk niemand kende. De taal was moeilijk, ik kon toen alleen Engels. Dus ik voelde me eenzaam. Na een half jaar in Utrecht ontmoette ik mijn nieuwe vriend.

Vanaf het begin was die relatie eigenlijk al niet goed, maar je probeert toch verder te gaan. Na een jaar was ik zwanger van hem, maar het was moeilijk. We hadden steeds ruzie. Ik was niet gelovig, maar ik zei tegen God: ‘Ik wil het kindje niet, ik heb al een kind. Misschien is het beter als ik abortus laat plegen. Straks groeit dit kindje ook zonder papa op.’

Droom
God zei toen in een droom tegen mij: ‘Je mag geen abortus plegen, want jouw zoontje gaat je heel veel liefde geven. Een liefde die je nog nooit hebt gekend. Hij gaat een bijzonder iemand worden. Ik ga hem gebruiken.’ Er veranderde iets in mij en ik dacht: ik houd het kind.

Toen ik vier maanden zwanger was, kwam de moeder van mijn ex bij mij. Zij is ook Pools en een supergelovige vrouw, een prachtig mens. Het was tegen Pasen, nu zeven jaar geleden. Ze zei tegen ons: ‘Jullie hebben God nodig’.”

Kerk
“Daarna zei ze: ‘Kom met Pasen bij mij, ik wil naar de kerk, het maakt me niet uit dat ik de taal niet begrijp. Mijn ex en ik gingen mee naar de kerk en alles was anders dan ik gewend was. Iedereen was superblij en mensen zongen. Dat kende ik niet, ik dacht: wat is dat? Ik was zo gebroken.

Heel graag wilde ik naar binnen, maar ik kon het niet. Ik was zo geblokkeerd dat ik de hele dienst bij de deur heb gestaan. Mijn hart wilde naar binnen, maar mijn lichaam kon niet bewegen. Toen dacht ik: wat is dat nou? Die liefde, die warmte, dat heeft me iets gedaan.

De moeder van mijn ex zei: ‘Zo is God, Hij is goed, Hij is blij. Later ging ze terug naar Polen. Mijn ex en ik besloten naar de kerk te gaan, maar gingen niet elke zondag. Uiteindelijk zijn we uit elkaar gegaan. Het kindje was geboren, maar tussen ons ging het niet goed.”

‘Jesus loves you’
Monica belandde in een opvanghuis, omdat ze geen andere plek had om naartoe te gaan. Daar gebeurde iets bijzonders. “Terwijl ik ’s nachts sliep, riep iemand heel hard: ‘Jesus loves you!’ Ik werd wakker, keek uit het raam en hoorde de stem nog steeds, maar ik zag niemand.”

Op een gegeven moment krijgt Monica weer een plek om te wonen en gaat ze weer regelmatig naar de kerk. Maar het gaat mis als een oude vriendin haar bezoekt en ze in een wild nachtleven van feestjes en drugs verstrikt raakt.

Depressie
Monica belandt in een depressie en besluit dat ze zelfmoord wil plegen. “Ik dacht, ik neem nog één jointje, de laatste avond van mijn leven. Morgen bestaat niet meer.” Dan valt ze in slaap en ontmoet God haar opnieuw in een droom.

Witte hand
“Ik was op mijn knieën in de droom en zei tegen God: ‘Wat wilt U van mij, ik ben zo vies en ben toch niets waard. Wat wilt U van mij? Hij gaf mij een schone witte hand en zei: ‘Als je Mij nu je hand geeft, ga Ik je leven veranderen. Maar je moet Mij vertrouwen.’ Ik zei: ‘Ik? Ik heb zoveel slechte dingen gedaan’.

Toch besluit Monica in de droom Gods hand te pakken. “Hij zei: ‘Voor Mij ben je heel veel waard en voor Mij ben je een schoon en mooi mens.’ De volgende dag werd ik wakker en was ik opeens blij.

Wil je weten hoe God Monica’s leven veranderde? Bekijk haar getuigenis dan verder in deze video:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen