Preek Tandoori Week bij Geloofwaardig Spreken

Woerden – Paulien Vervoorn (van Geloofwaardig Spreken) roostert een week vrij om twintig sprekers, voorgangers en predikanten feedback te geven op hun preek. In de week van 25 t/m 29 januari geeft ze hen de ingrediënten om hun preek te verfijnen. De volledige opbrengt van de twintig coachingsgesprekken gaat naar India, naar zes christelijke organisaties die ze met eigen ogen aan het werk heeft gezien. 

Wat is preek tandoori? 
Kip tandoori is een bekend Indiaas gerecht met kip, dat in een tandoor, een kleioven, wordt gebakken. Stel je voor dat je bij het bereiden feedback zou krijgen van een professionele kok. Hij zal vast aanwijzingen krijgen over de ingrediënten (snufje meer, snufje minder) en de wijze van bereiden en opdienen. Zo geeft Paulien Vervoorn feedback om preken te verfijnen. 

Paulien zal in deze week maar liefst twintig preken bekijken en bespreken. Online bespreekt ze tijdens een gesprek van anderhalf uur met welke ingrediënten de preek verfijnd kan worden. Zodat de preek nog meer impact heeft. Want Gods goede nieuws is het waard dat we dat goed communiceren! 

Aandacht voor India 
Afgelopen vijf winters bezocht Paulien het immense land, en ook op dit moment zou ze er zijn. Ze mist de zee en de zon, de prachtige kleuren en heerlijke geuren, de smaak van de curry’s, maar vooral haar Indiase vrienden. Zij vertelden haar over armoede, onrecht en gebrek aan godsdienstvrijheid. Tijdens de coronacrisis worden hun verhalen schrijnender. Voorgangers kunnen hun gemeenteleden niet bezoeken, de allerarmsten kunnen zich onvoldoende beschermen tegen het virus en nog meer kinderen dan voorheen zijn slachtoffer van cyberseks. 

Een van de weken die ze deze winter in India zou zijn, maakt ze daarom vrij om alsnog van betekenis te zijn. De opbrengst gaat naar organisaties die ze met eigen ogen aan het werk heeft gezien, namelijk CAMA Zending, IJM, Lume / Verre Naasten, Open Doors, Wycliffe Bijbelvertalers en World Vision. 

Sinds 2012 geeft Paulien Vervoorn vanuit Geloofwaardig Spreken (s)preektrainingen voor een kerk met impact. 

Meer info of aanmelden? https://www.geloofwaardigspreken.nl/preektandoori/

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen