Premier Rutte in speech: “Geloof in God helpt ons om sterk te blijven”

Premier Rutte vertelde afgelopen zaterdag opnieuw hoe het geloof in God hem persoonlijk heel veel kracht geeft. Dat deed hij in zijn ‘Protestantse lezing’, bij het Petrus festival in Delft.

Rutte vertelde eerst over de heftige gevolgen die de coronacrisis heeft op ons land. Daarna vervolgde hij: “Maar ik ben ervan overtuigd dat de traditie waarin we staan, die voor een belangrijk deel christelijk is, ons helpt om sterk te blijven.”

“Wie in God gelooft, mag hoop hebben en daar gaat een enorme troost vanuit. Zo werkt dat in ieder geval voor mij.”

Enorme troost
“Dat werkt heel direct en persoonlijk door. Wie in God gelooft, mag hoop hebben en daar gaat een enorme troost vanuit. Zo werkt dat in ieder geval voor mij. En het werkt ook collectief door.”

“De Bijbeltekst ‘heb je naasten lief als jezelf’ stimuleert veel mensen om naar elkaar om te zien, elkaar te helpen en elkaar te troosten. Onlangs nog boden tientallen kerken en genootschappen gezamenlijk een brief aan waarin ze aanboden om in maatschappelijk opzicht klaar te staan. Dat is heel mooi. Nederland blijft het land van vrijwilligers die voor elkaar klaar staan om boodschappen te doen of de zieke buurvrouw een pannetje soep te bezorgen.”

Bekijk de uitzending hieronder:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen