President Trump in kerstboodschap: “Onze Heer en Heiland veranderde de geschiedenis voor altijd”

President Donald Trump hield een kerstboodschap aan de Amerikaanse bevolking over de ware betekenis van Kerstmis. Aan het einde van een chaotisch jaar, zei hij: “Christenen, overal ter wereld streven er nog steeds naar om te leven volgens de tijdloze geboden van Jezus aan zijn discipelen: heb elkaar lief.”

De president bracht zijn bericht over vanuit het Witte Huis met First Lady Melania Trump aan zijn zijde. Zijn boodschap was kort, maar ging sterk in op de Bijbelse betekenis van kerst.

“Aan elk gezin in ons land willen de First Lady en ik jullie allemaal een heel, heel vrolijk kerstfeest wensen”, zei hij. “Voor christenen is dit een vreugdevolle tijd om te herinneren aan Gods grootste geschenk aan de wereld. Meer dan 2000 jaar geleden verscheen de engel Gabriël aan Maria. Hij zei: ‘Wees niet bang, je hebt gunst bij God.'”

“De engel vertelde haar dat ze een jongen zou baren, Jezus, die de Zoon van de Allerhoogste zou worden genoemd. Negen maanden later werd Christus geboren in de stad Bethlehem. De Zoon van God kwam in de wereld in een nederige stal’,’ voegde Trump eraan toe.

Hoop en geloof
Vervolgens sprak hij over de betekenis van die wonderbaarlijke gebeurtenis terwijl hij de aandacht vestigde op de echte reden voor de geboorte van Christus.

“Zoals christenen overal weten, heeft de geboorte van onze Heer en Heiland de geschiedenis voor altijd veranderd”

“Zoals christenen overal weten, heeft de geboorte van onze Heer en Heiland de geschiedenis voor altijd veranderd”, verklaarde Trump. “Met Kerstmis danken we God, en dat God Zijn enige Zoon heeft gestuurd om voor ons te sterven en om de hele mensheid eeuwige vrede te bieden.”

Heb elkaar lief
De president concentreerde zich op de tijdloze effecten die de eerste kerst op ons vandaag heeft. “Meer dan twee millennia na de geboorte van Jezus Christus, blijven zijn leringen miljarden en miljarden mensen over de hele wereld inspireren en verheffen”, zei Trump. “Zijn goddelijke woorden vullen ons hart nog steeds met hoop en geloof.”

“En christenen overal ter wereld streven er nog steeds naar om te leven volgens de tijdloze geboden van Jezus aan zijn discipelen: heb elkaar lief.”

“En christenen overal ter wereld streven er nog steeds naar om te leven volgens de tijdloze geboden van Jezus aan zijn discipelen: heb elkaar lief. Bovenal is onze ziel tijdens deze heilige tijd vol dank en lof voor de almachtige God die ons Christus, zijn Zoon, heeft gestuurd om de wereld te verlossen.”

Ten slotte sprak president Trump een gebed uit dat Gods oneindige liefde een zegen zou zijn voor alle Amerikanen. “Vanavond vragen we dat God deze natie zal blijven zegenen en we bidden dat Hij elke Amerikaanse familie een kersttijd zal schenken vol vreugde, hoop en vrede”, besloot hij.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen