Profetisch woord voor 2022: “Stop met verstoppen en begin te bouwen”

Pastor en profeet Craig Cooney uit Ierland heeft een bijzonder profetisch woord gekregen van God voor het jaar 2022. God wees hem op 1 Samuël 24, waar David op de vlucht was voor koning Saul die hem wilde doden. In een poging om niet ontdekt te worden, was Davids leven er een van ronddwalen in de wildernis en zich verschuilen in donkere grotten. Dit is een treffende vergelijking met de kerk in deze tijd, vertelt hij.

“Ik voelde dat de Heer vers 8 benadrukte. Hier lezen we dit: ‘Toen ging David de grot uit en riep tot Saul…’

David kwam uit zijn schuilplaats en confronteerde datgene wat hij had vermeden.

Hij stapte uit en sprak.

Hij maakte zich weer zichtbaar en hoorbaar.

Misschien heb je je onlangs verstopt. Misschien werd de druk teveel; je werd overweldigd door angst; je bent uitgeput en leeg geweest; anderen hebben je verkeerd begrepen of aangevallen en je voelt je gewond en gebroken.

Het kan zijn dat, net als David, anderen jaloers en onzeker zijn om je heen. Ze worden bedreigd door jouw succes, bekwaamheid en gave. En dus zijn ze van plan je neer te halen.

Het heeft ervoor gezorgd dat je je hebt teruggetrokken van alles en iedereen. Je bent weggelopen voor alles wat als een bedreiging voelt. Je bent in een hoek gekropen en jezelf geïsoleerd. Je stem is tot zwijgen gebracht en je doel was enkel om nog een dag door te komen.

God zegt nu: ‘Het is tijd om uit mijn schuilplaats te komen.’

Belangrijke roeping
Misschien had je net als David een belangrijke roeping in je leven. Er werden profetieën en beloften over je uitgesproken. Toch kijk je naar je huidige omstandigheden en je leven is zo ver verwijderd van wat God heeft gezegd.

Je was ooit een gezalfde, gedurfde reuzenmoordenaar met grote dromen. Nu ben je een bange voortvluchtige, die een klein en stil bestaan ​​leidt.

Je bent begonnen te twijfelen aan Gods Woord. ‘Misschien was het helemaal verkeerd’, denk je bij jezelf. Of misschien heb je het verprutst en gemist. Het slaat nergens op. Waarom zou God zulke grote dingen over je uitspreken en je naar een plek zo laag als deze brengen?

God zegt: ‘Het is tijd om uit mijn schuilplaats te komen.’

“Confronteer wat je hebt vermeden”

Confronteer wat je hebt vermeden. Ga de confrontatie aan met je angsten en je vijanden; Zijn beloften staan ​​nog steeds; Zijn Woord is nog steeds waar.

Je bent gevormd en gesmeed in tegenspoed. Je bent getest en betrouwbaar gebleken in de wildernis. Je bent voorbereid door de druk en ontwikkelde afhankelijkheid van de Heer in de duisternis.

Je had de tijd nodig, weg van de drukte en het lawaai. Je was niet klaar. Maar nu is het tijd om naar buiten te treden en te spreken – om zichtbaar en hoorbaar te worden en uit de grot te komen en de roeping te omarmen.

Kijk naar wat Saul zegt als hij David ziet: “Ik weet dat je zeker koning zult zijn en dat het koninkrijk van Israël in jouw handen zal worden gevestigd.” (vers 20)

Anderen, waaronder zelfs je vijanden, zijn zich meer bewust van de zalving en belangrijke roeping op je leven dan je nu bent. Als je de moed vindt om uit je schuilplaats te komen, zal je roeping opnieuw worden bevestigd en zal je vertrouwen beginnen terug te keren.

Het betekent niet dat alles meteen zal gebeuren. Maar de dromen en verlangens in je hart zullen opnieuw worden aangewakkerd. Je begint vooruit te gaan naar je bestemming. Je gaat vooruit in de richting van je doel.

Isolatie en duisternis waren goed voor een seizoen. De Heer gebruikte het om je te beschermen en voor te bereiden. Maar dat seizoen is nu afgelopen. Het was nooit de bedoeling dat je in het donker of in de woestijn zou leven. Je bent gezalfd voor en geroepen tot zoveel meer.

“HEt is tijd om uit zijn schuilplaats te komen”

Het is tijd om uit zijn schuilplaats te komen.

“Nadat Saul terugkeerde van de achtervolging van de Filistijnen, kreeg hij te horen: ‘David is in de woestijn van En Gedi.’ Saul nam drieduizend bekwame jonge mannen uit heel Israël en ging op zoek naar David en zijn mannen in de buurt van de rotsen van de wilde bokken. Onderweg kwam hij bij de schaapskooien; daar was een grot en Saul ging naar binnen om hijzelf. David en zijn mannen waren ver terug in de grot.’ (1 Samuël 24:1-3)

“Toen ging David de grot uit en riep tot Saul…” (1 Samuël 24:8)

Blauwdrukken voor bouwen
Ik zag dat de Heer boekrollen uitdeelde aan Zijn volk. Het waren ‘BLAUWDRUKKEN VOOR BOUWEN’ – bouwen voor uw toekomst; uw bedrijf opbouwen; het opbouwen van je bediening; je gezin opbouwen; het opbouwen van uw relaties; bouwen aan Zijn Koninkrijk. (Foto via Unsplash)

Sommige mensen pakten de rollen, openden ze en bestudeerden ze nauwkeurig terwijl ze ze in werking stelden. Anderen liepen gewoon met hen rond maar deden niets met hen – ze waren doelloos en doelloos.

De Heer geeft specifieke instructies, gedetailleerde aanwijzingen, precieze plannen, strategieën voor succes en blauwdrukken voor zegen. Maar je toekomst zal afhangen van hoe nauwkeurig je zijn openbaring volgt.

Dit is geen tijd voor passiviteit of uitstelgedrag. Het is een tijd om in praktijk te brengen wat de Heer je zegt te doen. Het is een tijd om te bouwen, creëren, initiëren, implementeren, verschuiven, verplaatsen, heroriënteren en opnieuw uitvinden.

Leun in de Geest. Luister en schrijf, beweeg en maak.

De timide en angstige zal zeggen: “Maar hoe zit het met de duisternis? Maar hoe zit het met de pandemie? Maar hoe zit het met de beperkingen? Maar hoe zit het met de economie? Maar hoe zit het met de overheid?”

Maar de Heer zou zeggen: “Dit is een geschikt moment, een kairos-moment; grijp het vast. Doe gedurfde bewegingen. Ga all-in. Houd niet langer in. Negeer de twijfelaars. Breng de innerlijke criticus tot zwijgen. Groot geloof brengt grote gunst.”

Weet dat uw God met u is, Hij is voor u. Volg Zijn blauwdrukken voor zegen.

“En ik vertelde hun van de hand van mijn God die goed voor mij was geweest, en ook van de woorden van de koning die hij tot mij had gesproken. Dus zeiden ze: ‘Laten we opstaan en bouwen.’ Daarna legden ze hun handen op dit goede werk.” (Nehemia 2:18)

“Vergroot de plaats van uw tent, strek uw tentgordijnen wijd, houd niet tegen; verleng uw koorden, versterk uw pinnen.” (Jesaja 54:2)

“Wie naar de wind kijkt, zal niet planten; wie naar de wolken kijkt, zal niet oogsten.” (Prediker 11:4)

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen