‘Quarantaine-revival’ brengt meer dan 100.000 mensen tot Jezus

Deze tijd van quarantaine zorgt er wereldwijd voor dat mensen opener zijn voor het evangelie dan ooit. Evangelist Nick Hall voelde daarom een grote urgentie om deze tijd goed te benutten. Hij organiseerde het online-event Pulse, waar meer dan 1,7 miljoen mensen naar hebben gekeken. Ook gaven meer dan 100.000 mensen – van over de hele wereld – hun leven aan Jezus, vertelt hij.

Pulse was een livestream van meer dan 10 uur achter elkaar, vol met aanbidding en boodschappen van leiders van over de hele wereld. Onder andere Francis Chan, Prisicilla Shirer en worship-leider Kari Jobe deden mee.

Nick Hall vertelt: “Pulse werd uitgezonden in meer dan honderd landen en in 43 verschillende talen. Veel mensen werden geraakt. Uiteindelijk lieten 117.000 ons via hun device weten dat ze hun leven aan Jezus wilden geven. Dat aantal kan in het echt veel hoger liggen.”

Nick vertelt: “Ik heb nog nooit zo’n urgentie voor het evangelie gevoeld als nu. Toen ik naar God uitriep, kwam dit idee naar boven. Binnen twee weken werd het gerealiseerd en uitgezonden.”

Quarantaine-revival
Wat hieruit voortkwam, is een echte quarantaine-revival, zegt Nick. “We hebben enorm veel reacties gehad vanuit landen als Rusland en China, maar ook in India. In India is het officieel verboden om dit te bekijken. Mensen namen het risico om dit te volgen en gaven hun leven aan Christus.”

“Ik bid echt dat God het gebruikt voor opwekking en reformatie in de kerk. En ook voor de verlorenen.”


“Mijn gebed is dat de coronacrisis ten einde komt, maar zeker ook dat het geen verspilde tijd is geweest. Ik bid echt dat God het gebruikt voor opwekking en reformatie in de kerk. En ook voor de verlorenen.”

“Dit is een unieke kans die we als kerk moeten benutten, voordat mensen weer de kans krijgen om na de quarantaine weer te gaan feesten en bezig raken met geld en valse hoop.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen