Rachelle werd vrijgezet van psychoses na gebed: “Hoefde niet meer naar de kliniek”

Rachelle Olsem was erg perfectionistisch en dat sloeg op den duur door naar psychoses. “Ik werd opgenomen in een psychiatrische kliniek omdat ik niet veilig was voor mezelf en voor mijn omgeving.” In haar getuigenis vertelt ze hoe God hier een radicale verandering in bracht.

“In 2010 startte ik met de opleiding PABO en het was mijn grote droom om juf te worden. Werken met kinderen ging heel goed, maar ik was ook perfectionistisch en onzeker. Dat werd zo erg dat ik besloot om te stoppen met de studie. Een droom viel weg!”

“Ik was daardoor ook boos op God en ik keerde Hem de rug toe. Ik raakte depressief en kwam niet meer buiten. Uiteindelijk werd ik zelfs psychotisch.”

Kliniek
Ze werd opgenomen in een psychiatrische kliniek. “Omdat ik niet veilig was voor mezelf en voor anderen. Ik kreeg veel medicatie, die mijn klachten wel onderdrukten maar niet wegnamen.” In de kliniek dacht ze veel terug aan haar christelijke opvoeding en ook de verhalen uit de Bijbel.

“Ik ben op mijn knieën gegaan en ik riep de Heer om hulp. Onder toezicht kreeg ik toen toestemming om met verlof te gaan.” Ze ging met haar ouders mee naar de kerk en toen gebeurde er iets bijzonders. “We zongen het lied ‘Stronger’ en ik werd zo sterk aangeraakt. Ik besefte dat God sterker is dan welke nood ook.”

“Na de worship deed broeder David een oproep om naar voren te komen als je een nood had. Ik wist dat ik God nodig had en liet voor me bidden. Vanaf dat moment viel er een last van me af, ik wist dat ik genezen was. Ik was weer heel blij en vrolijk.”

Getuigen
Toen ze bij de kliniek terug was, zagen de artsen dat het veel beter met haar ging. Ze waren verbaasd. “Ik mocht daar getuigen dat God mij had genezen. Een week later werd ik ontslagen uit de kliniek en mocht ik afbouwen met mijn medicijnen. Ik ben zo dankbaar voor wat God heeft gedaan en dat ik Hem nu mag dienen.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen