Radicale dochter zette vader op spoor naar meer van God

Leen uit Rijnsburg was een betrokken, kerkelijke man die christelijk is opgevoed, belijdenis deed en in de kerkenraad terecht kwam. Hij zag God als een grote wijze Man, die niet heel persoonlijk met hem betrokken was. “Ik wist wel dat ik Zijn schepsel was”, vertelt Leen. Desondanks wist hij altijd: er is meer.

Dit besef werd getriggerd toen hij zijn dochter radicaal zag veranderen. “Ze liet zich dopen en bekeerde zich radicaal van haar oude leven. Ook werden de gaven van de Geest actief in haar leven. Ze ging evangeliseren, bad voor de zieken. Al snel besefte ik: ‘Dit zijn dingen die ik eigenlijk heb laten liggen.'”

Verlangend naar meer
Zijn dochter, Leanne, vertelt: “Ik zag echt dat hij verlangend was, verlangend naar meer.” Leen: “Ik kreeg het verlangen om dit ook te gaan doen. Toen ben ik studies en trainingen gaan volgen over de gaven van de Geest. Dit bevatte niet alleen de theorie, maar we gingen het ook in de praktijk brengen.”

“Hij nam deel aan de ‘healing room’, waarbij we baden voor mensen. Daar werd hij zo blij van.”

Leanne: “Hij nam deel aan de ‘healing room’, waarbij we baden voor mensen. Daar werd hij zo blij van. Hij was vol enthousiasme over het feit dat God hem gebruikte.”

Leen noemt een voorbeeld van dit in zijn leven een plek kreeg. “We zetten de deur open in ons huis voor mensen en toen kwam er een man langs. Toen ik hem zag kreeg ik het oude Opwekkingslied ‘Ik stel mijn vertrouwen op de Heer mijn God’ in mijn hoofd. Toen vroeg ik: ‘Heb je iets met dit lied?'”

“Vervolgens barstte hij in tranen uit. Hij zei: ‘Ik heb een zware vorm van kanker en dit lied zing ik elke dag om mijn dag aan te kunnen.'”

“Vervolgens barstte hij in tranen uit. Hij zei: ‘Ik heb een zware vorm van kanker en dit lied zing ik elke dag om mijn dag aan te kunnen.’ Voor mij was dat zo’n bemoediging.”

Bekijk de video om het hele verhaal van Leen en Leanne te bekijken op Xpedition Glory.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen