Rami Sam: “Blijf God erop vertrouwen dat Hij je je partner zal geven”

Vlak nadat hij wedergeboren christen werd, vroeg Rami Sam God om een vrouw. Daar gingen jaren overheen, maar zijn gebed werd in 2014 verhoord. “Het was een proces waarin ik lang op God moest wachten, maar Hij is trouw gebleven”, zegt Rami. Aan de hand van zijn eigen verhaal, geeft hij adviezen hoe je hiermee om kunt gaan.

Hij vertelt. “Ik was al best een lange tijd aan het bidden. Ik vroeg God om een vrouw uit het Midden-Oosten, het liefst een messiaanse Joodse. Maar God bleek een heel ander plan te hebben.”

Toen Rami God vurig vroeg om een vrouw, gebeurde er iets bijzonders. Hij zegt dat hij Jezus zag verschijnen, die hem een cadeau gaf. “Hij zei erbij: ‘Ik wil dat je een boek gaat schrijven, met de titel: ‘Volmaakt Geschenk, God is mijn Matchmaker’. Ik wil dat je alles wat je gaat meemaken, opschrijft.”

Bijbelschool
Ondertussen had hij wel een paar dates, maar dat liep steeds op niets uit. Totdat hij een Bijbelschool ging doen en daar een vrouw tegenkwam. Zij zou Rami in haar droom hebben gezien, drie maanden daarvoor. Toen ze Rami zag, hoorde ze een stem: ‘Dit is je man.’ “Ze mocht het me niet persoonlijk zeggen.” Zij heeft maandenlang niets tegen mij gezegd hierover, ze wachtte tot God het mij zelf zou laten zien.

“Ik ken God als een goede Vader die Zijn kinderen graag wil zegenen.”

In dit – bijzondere – proces bleef Rami op Gods goedheid vertrouwen. “Ik ken God als een goede Vader die Zijn kinderen graag wil zegenen. Het mooie was dat God me richtlijnen gaf als het ging om het vinden van mijn vrouw. Soms was het weleens verwarrend, maar dit was de voorbereidingstijd.”

Vervulling
“Er zijn momenten dat je alleen de belofte hebt, maar je ziet nog niet de vervulling ervan. Je hebt altijd eerst de belofte, dan de voorbereiding, en dan de prijs. Zo ging dat ook bij Abraham, het enige wat Hij had, was de belofte van God.”

Rami vertelt dat hij op een conferentie was, waar Gods aanwezigheid heel sterk was. Toen voelde hij een hand op zijn hoofd, waarbij er veel heiligheid en kracht van God aanwezig was. “Ik hoorde: ‘Rami, vraag en Ik zal het je geven.’ Ik zei: ‘Heere Jezus, ik houd zoveel van U, wilt U laten zien wie mijn vrouw is?’”

Kort daarna zat hij naast de vrouw die over hem droomde. Ze heet Liesbeth. “Ik ervoer toen zo sterk: dit is de vrouw die God voor je heeft. We waren al bevriend, maar ik zag haar als mijn zus. Maar op dat moment veranderde het. We gingen bellen en soms duurde dat urenlang.”

“Ik ervoer toen zo sterk: dit is de vrouw die God voor je heeft.”

“Ik zei wel tegen God: het klinkt mooi, maar ik wil het van U horen. Toen kwam God heel dichtbij en Hij zei: ‘Ik wil dat je nu met haar gaat trouwen.’ Dat was heel erg snel, maar het was geweldig. God heeft zijn beloften vervuld.”

Je kunt het boek van Rami en Liesbeth hier bestellen.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen