Rapper Typhoon stelt zich open voor God en laat zich dopen: “Ik ben weer intiem met Hem”

De bekende Nederlandse rapper Glenn de Randamie, beter bekend als Typhoon, heeft in de EO-podcast ‘De Ongelofelijke Podcast’ openhartig verteld over hoe hij God opnieuw gevonden heeft. De artiest die veel prijzen heeft gewonnen, zoals de 3FM Awards en de Edisons, vertelt dat zijn band met God ‘heel intiem’ is en dat hij zich zelfs heeft laten dopen. “Dat was echt geweldig, het was bij mij thuis in bad.”

Typhoon vertelt in het programma over zijn achtergrond. “Ik ben hervormd opgegroeid en ik had op jonge leeftijd al een mooie vriendschap met God. Het was altijd zo vertrouwd om met God te praten, het voelde als ademen.”

Religieus
In de latere jaren ging Typhoon verder zoeken en drie jaar geleden zat hij zelfs bij het tv-programma Adieu God van Tijs van den Brink om te vertellen hoe hij afscheid heeft genomen van religie. Hij plaatst daar een kanttekening bij in de podcast. “Ik moet zeggen dat ik nog steeds niet religieus ben. Maar ik heb weer een intieme band met God, Jezus en de Heilige Geest. Ik ervaar de tegenwoordigheid van de Heilige Geest heel sterk. Dat is de kern van waar het geloof over gaat.”

“Er kleefde zo’n negatieve associatie aan het woord ‘God’, dat ik het probeerde te vermijden.”

“Er kleefde zo’n negatieve associatie aan het woord ‘God’, dat ik het probeerde te vermijden. Ik zei dat ik op een ‘spirituele reis’ was.” Hij nam daarmee afstand van waar hij mee is opgevoed. “Maar steeds als ik zocht, kwam ik weer uit bij God. Op een gegeven moment hoorde ik God zeggen: ‘Leer mij opnieuw kennen. Gooi alles overboord wat je weet over mij.’ Toen ervoer ik sterk de kracht van God.”

“Sinds dat is gebeurd, zijn de ogen van mijn hart weer opengegaan. Ik zie weer geestelijk, net zoals vroeger.”

Keuze
Typhoon heeft nu een keuze gemaakt voor Jezus waar hij heel expliciet in is. Deze keuze heeft hij lange tijd uitgesteld. Daarmee was hij een kind van zijn tijd, realiseert Typhoon zich. “Mensen zijn in onze tijd verslaafd aan zoeken. Daarbij zijn ze bang om te vinden, want daar zit verantwoordelijkheid aan. Als je weet, dan kun je niet meer doen alsof je iets niet weet. Nu heb ik door dat als je wél kiest, een nieuwe wereld zich ontsluit. Het maakt het leven juist spannender. Ik ben bijvoorbeeld dankbaar dat ik voor een vrouw heb gekozen in mijn leven, vroeger hield ik alle opties open.”

“Op een gegeven moment waren we bij mij thuis en stelde ze voor dat ik gedoopt moest worden. Ik wilde dat graag.”

Via pastor Cindy Mezas is Typhoon bij de kerk terechtgekomen en groeide hij sterk in zijn relatie met God. “Daar heb ik mijn hart opengesteld voor God. Op een gegeven moment waren we bij mij thuis en stelde ze voor dat ik gedoopt moest worden. Ik wilde dat graag. Toen ben ik uiteindelijk bij mij in de badkuip gedoopt. Dat was heel bijzonder.”

Het heeft ook verandering gebracht in hoe Typhoon zijn identiteit ervaart. “In Efeze staat dat het niet meer uitmaakt of je man, vrouw, donker of wit bent, je identiteit ligt nu in God. Dat was wel even slikken voor mij, omdat mijn identiteit sterk lag in mijn culturele achtergond. Maar ik heb ontdekt dat de Heilige Geest dit overstijgt. Hij heeft mij een nieuwe identiteit gegeven, als zoon van God.”

Tip: beluister de hele podcast via deze link.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen