Rechter Los Angeles verbiedt John MacArthur langer om samen te komen

Een rechter van het Hoger Gerechtshof in Los Angeles heeft een voorlopig bevel uitgesproken tegen Grace Community Church, waardoor dominee John MacArthur nu binnen geen diensten mocht houden.

Het stadsbestuur van Los Angeles probeerde de megakerk al lange tijd te stoppen met het houden van binnendiensten, waarbij de diensten helemaal volzaten en mensen geen mondkapje op hadden.

De advocaten van het bestuur van Los Angeles hebben onlangs een dwangsom naar de megakerk gestuurd, waarin ze dreigden met arrestatie of een dagelijkse boete van $ 1.000.

De ambtenaren van de provincie zijn dankbaar voor de beslissing van de rechter, geven ze aan tegenover Religion News. In een verklaring wijzen ze op de 6.000 inwoners van de regio van Los Angeles die zijn overleden.

Blijven vechten
Desondanks legt Grace Community Church zich hier niet bij neer, zegt advocaat Jenna Ellis, die de rechten van de kerk verdedigt. “We zullen blijven vechten voor het grondwettelijk beschermde recht van pastor MacArthur en Grace Community Church om kerk te houden”, zei Ellis in een verklaring.

“Kerk is essentieel, en geen enkele overheidsagent heeft de onbeperkte macht om kerken voor onbepaalde tijd te sluiten”

“Kerk is essentieel, en geen enkele overheidsagent heeft de onbeperkte macht om kerken voor onbepaalde tijd te sluiten”, voegde ze eraan toe.

MacArthur noemde de uitspraak in een verklaring “onverklaarbaar”.

“De schaal moet altijd doorslaan in het voordeel van vrijheid, vooral voor kerken”, zei MacArthur.

Deze zaak loopt inmiddels al maanden. Een lokale rechter stelde MacArthur eerder nog in het gelijk.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen