(UPDATE) Kerk van John MacArthur mag na ‘coronaverzet’ blijven samenkomen, bepaalt de rechter

De Grace Community Church van voorganger John MacArthur mag blijven samenkomen en blijven aanbidden – ondanks de zeer strenge regels van de staat Californië. Eerder verbood Californië de samenkomsten. De rechter heeft nu bepaald dat de staat moet kunnen aantonen waarom het nodig is om inbreuk te doen op de godsdienstvrijheid.

De staat Californië in de Verenigde Staten voert een streng corona-beleid. Elke vorm van ‘binnendiensten’ werden verboden, verklaarde gouverneur Gavin Newsom. Wie toch open bleef gaan, hing een boete van 1000 euro per dag of een gevangenisstraf boven het hoofd.

Hoewel het gros van de kerken direct dichtging, bleef de kerk van John MacArthur in Los Angeles gewoon doorgaan.

De strijd escaleerde toen MacArthur een rechtszaak aanspande tegen de staat Californië. Vorige week trachtte de staat daarop om de diensten direct stil te laten leggen.

Ongelijke behandeling
In de rechtszaak kaartte Grace Community Church de in hun ogen ongelijke behandeling in de staat aan. De Black Lives Matter beweging kregen veel ruimte om buiten de regels om ‘vreedzaam’ te demonstreren – terwijl de kerken het moeilijk gemaakt wordt, vindt men.

“Californië richtte zich op de verkeerde groepen.”

“Californië richtte zich op de verkeerde groepen. Californië hief eerst de beperkingen op voor bijeenkomsten die buiten plaatsvonden – en zegende achteraf het illegale gedrag van de ‘George Floyd’-demonstranten. Californië verbood toen het zingen in erediensten en sloot ze vervolgens allemaal – tenzij ze hun diensten aanpasten zodat het identiek is aan de demonstraties.”

Religieuze vrijheid
Rechter James Chalfant, van het hooggerechtshof in Los Angeles, koos vrijdag de kant van de predikant door te stellen dat de last bij de staat lag om aan te tonen waarom het toegestaan ​​zou moeten zijn om inbreuk te maken op het grondwettelijk beschermde recht van kerken om hun religieuze vrijheid uit te oefenen.

“Dit geeft ons ook de gelegenheid om te laten zien dat we niet proberen opstandig of onredelijk te zijn”

Een volledige hoorzitting is gepland voor 4 september, maar de rechter heeft de kerk toegestaan ​​om binnenshuis te blijven samenkomen, op voorwaarde dat gelovigen maskers dragen en de sociale afstand tussen verschillende huishoudens in acht genomen wordt.

Tijdelijk bevel
MacArthur zei over het tijdelijke bevel van de rechter: “Dit rechtvaardigt ons verlangen om open te blijven en onze mensen te dienen.”

“Dit geeft ons ook de gelegenheid om te laten zien dat we niet proberen opstandig of onredelijk te zijn, maar dat we standvastig zullen zijn om onze kerk te beschermen tegen onredelijke, ongrondwettelijke beperkingen.”

Voor meer informatie, bekijk dit bericht van Christian Post.

UPDATE:
De toestemming is door een hogere rechter inmiddels ingetrokken. Desondanks besluit MacArthur om ‘gewoon’ door te gaan.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen