Religieuze leiders roepen op om klimaat bepalend te laten zijn in je stem

Een groep vooraanstaande progressieve Nederlandse christenen, joden en moslims doen een dringende oproep aan de kiezer om bij de verkiezingen op een partij te stemmen die ‘gewetensvolle keuzes’ durven te maken rondom het klimaat, meldt het Nederlands Dagblad.

Deze oproep doen ze voorafgaand aan het Klimaatweekend, een initiatief van Milieudefensie en de Werkgroep Klimaat & Geloof. Dit is een samenwerkingsverband van katholieke, protestantse, joodse en islamitische organisaties. Het betreffen vooral de meer progressief getinte religieuze organisaties. Er zal ook een online gebedsmoment op 14 maart zijn voor het klimaat, waarbij christelijke leiders samen gaan bidden.

De Werkgroep Klimaat & Geloof telt twaalf ondertekenaars, onder wie bisschop Gerard de Korte, rabbijn Awraham Soetendorp en scriba René de Reuver van de Protestantse Kerk in Nederland. Daarnaast hebben vertegenwoordigers van onder andere, opvallend, de Raad van Marokkaanse Moskeeën, de Raad van Kerken en Missie Nederland zich hierbij aangesloten.

Foto: Missie Nederland

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen