Religieuze organisaties leveren Rotterdam jaarlijks 200 miljoen euro op

Kerken en andere levensbeschouwelijke organisaties in Rotterdam leveren de overheid jaarlijks zo’n 200 miljoen euro op. Dat blijkt uit een onderzoek van het Verwey-Jonker Instituut in samenwerking met diverse platforms.

In 2008 werd dit onderzoek ook uitgevoerd. Toen bleek dat alleen al migrantenkerken de overheid jaarlijks 120 miljoen euro opleverden. Bij het huidige onderzoek zijn ook de activiteiten van andere religies meegenomen.

Het uitvoeren van het onderzoek was een afspraak in het coalitieakkoord, op verzoek van de CU-SGP-fractie, meldt het Reformatorisch Dagblad. “De fractie heeft één zetel, maar die was cruciaal voor een meerderheid. Daardoor konden bij de onderhandeling dingen worden ingebracht die de fractie van groot belang acht, waaronder herhaling van het onderzoek uit 2008.”

Grote waarde
“Religieuze organisaties in de stad hebben grote waarde, maar niet iedereen bij de overheid ziet dat”, zegt de Rotterdamse wethouder Michiel Grauss (CU). “Soms moet je mensen helpen daar de ogen voor te openen, en dit rapport is een mooie manier om dat te doen.”

Het vrijwilligerswerk dat kerken verzorgen omvat onder andere ziekenbezoek, buurtwerk, relatietherapie, taallessen, hulp aan daklozen en huiswerkbegeleiding.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen