Revival op je werk (2) – hoe kan jouw werkplaats een plek worden waar opwekking uitbreekt?

In de serie ‘Revival op je werk’ praten we met Wim Kater van CBMC over hoe je opwekking kunt brengen op je werkplaats. Kater ziet dit namelijk veel gebeuren om hem heen en is enthousiast over wat God wil doen in deze tijd. “Het is belangrijk om uit te spreken dat Jezus de Koning en de CEO van je bedrijf is.”

Kater vertelde hoe zijn ogen opengingen voor hoe de Heilige Geest kan werken in je bedrijf. Hij geeft eerst wat context. “Het ging allemaal keigoed commercieel gezien in mijn bedrijf, maar toen kwam ik in een burn-out terecht en droogte alles op. Maar het was wel een moment dat ik meer van God wilde in mijn leven.

De honger naar God groeide en werd aangewakkerd, ook op zakelijk gebied. Maar toch vond ik het moeilijk om de persoon van de Heilige Geest te leren kennen en dat toe te passen in het bedrijfsleven.”

Heilige Geest
Toen Wim Kater bevrijdingspastoraat had ontvangen en een ontmoeting had gekregen met Gods Geest, waarna er een sterke honger ontstond. “Ik zei toen: ‘Ik wil alles, ik ben rupsje nooitgenoeg. Ik leerde de stem van de Heilige Geest kennen en merkte hoe Hij echt concreet spreekt.”

“Ik weet nog dat ik op weg was naar een sales-gesprek met iemand die atheïst is, en het gesprek legde in de handen van God. Ik vroeg me tegelijkertijd af: ‘Waarom moet ik dit gesprek in Gods handen leggen? Het is een vrij plat gesprek.’ Maar er kwam verwachting in mijn hart!” Kater vertelde hoe de man sterk Gods aanwezigheid ervoer en daarom het gesprek vroegtijdig beëindigde.

“Dit was de start van mijn ontdekkingstocht, waarbij ik leerde om alles in Gods handen te leggen. Ook klanten, of reorganisaties. Op het begin volede het vreemd, omdat ik zo gewend was om geloof en werk van elkaar te scheiden. Maar dat is Grieks denken. In het Hebreeuwse denken van Jezus hoorde het allemaal bij elkaar.”

“Met veel ondernemers bid ik en ik vraag hen: ‘Mag Jezus de CEO van jouw bedrijf worden?’”

Bekijk de video voor Wim Kater’s hele verhaal:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen