Revival op je werk (3) – ‘God heeft op elke onderneming een belofte geplaatst’

Wim Kater is directeur van CBMC, een missionaire beweging van en voor ondernemers. In de serie gaan we het gesprek met hem aan over de vraag: ‘hoe kun je opwekking brengen in je bedrijf?’. In deze podcast neemt hij ons mee in de reuzen die je tegen kunt komen als je God toelaat om in je bedrijf te werken.

“Als je Jezus wil volgen, krijg je te maken met strijd. Als je nooit strijd hebt, moet je je afvragen of je de goede kant op loopt.” Maar het is volgens Wim niet nodig om je te richten op de vraag of je meer strijd krijgt. Het is veel belangrijker om anders naar de realiteit te gaan kijken.

“We moeten niet onder de indruk raken van reuzen. David keek met de ogen van Jezus naar de reus. Die zag geen reus, maar een blokkade voor de doorbraak van het Koninkrijk van God.” De mensen om David heen waren meer onder de indruk van de situatie waarin ze zaten, dan onder de indruk van God. Wim stelt die vraag ook aan zichzelf als ondernemer: ‘ben ik onder de indruk van de omstandigheden, of ben ik onder de indruk van de kracht van God?’ 

Ook hamert Wim op principes vanuit de Bijbel: “Als je Numeri 13 leest dan zegt God tegen Mozes: ‘verken het land wat ik je gegeven heb’. We vergeten vaak dat onze onderneming een belofte heeft. We beseffen ons niet dat we in die belofte mogen wandelen en dat God de weg voor ons zal banen.”

Wat doe je als je tegen een reus aan loopt?

“Jezus leerde ons de les om waarheid te spreken vanuit liefde. Maar ik zeg altijd: ga eerst langs Jezus. Vraag of je gevuld mag worden met liefde voor die mensen. Dan ga je anders het gesprek in. Dan ben je erop gericht dat een ander meer van de liefde van Jezus gaat ervaren. Dus je gaat anders naar de mensen kijken en anders met ze praten.”

“Machten en krachten zijn echt: In de hemelse gewesten is strijd gaande. Maar we zijn gezeten met Jezus Christus gezeten zijn op een troon om te regeren in machten en krachten. We zijn met Christus gestorven en opgestaan in een nieuw leven. Als dat realiteit is in je business, ga je anders aandacht geven aan die machten en krachten.”

Bekijk de video voor het volledige interview:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen